ProTv a obtinut premiul de excelenta al National Association of Broadcasters (NAB)

ProTv a obtinut premiul de excelenta al National Association of Broadcasters (NAB)
Citeste mai mult despre: premiu, Pro Tv, Stirile ProTV,
Data: 08 Martie 2009
ProTv a obtinut premiul de excelenta al National Association of Broadcasters (NAB) pentru campaniile sociale desfasurate de Stirile ProTv in ultimii doi ani. Infiintat in 1995, International Broadcasting Excellence Award premiaza profesionalismul in televiziune si implicarea acesteia in problemele comunitatii.

Rezultatele campaniilor “Stop torturarii animalelor”, “Tu stii ce mai face copilul tau?”, “Exista viata dupa moarte” si “Romania, mare defrisare” au impresionat juriul, care a descis sa le acorde marele premiu. Stirile ProTv au demonstrat astfel ca nu sunt doar o adevarata scoala de jurnalism, ci si un important factor de decizie in ceea ce priveste viata comunitatii.
Campania "Stop torturarii animalelor" a determinat promulgarea unei noi legi de protectie a animalelor, care prevede amenzi usturatoare de pana la 10.000 RON si inchisoare pana la un an de zile pentru cei care tortureaza animalele. Noua lege a necuvantatoarelor a fost promulgata in ianuarie 2008, devenind Legea 9/2008 – „Legea noua de protectie a animalelor”-, implinind mare parte din demersul campaniei de responsabilitate sociala a ProTV.
Unul dintre cele mai importante efecte ale campaniei "Tu stii ce mai face copilul tau?",  initiata de Stirile ProTv este proiectul legislativ privind protectia minorilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate. Proiectul, depus deja in Parlament, prevede obligativitatea parintilor care parasesc Romania pentru o perioada mai mare de sase luni de a anunta Serviciul Social al Primariei din localitatea de resedinta, in caz contrar urmand sa primeasca o amenda de 1.000 RON.
“Exista viata dupa moarte”, campania care a aratat ca transplantul si donarea de organe sunt vitale, a reusit, conform Agentiei Nationale pentru Transplant, sa mareasca cu 50% numarul donatorilor in 2008 si a determinat Ministerul Sanatatii sa ia in calcul infiintarea Registrului Donatorilor de Maduva, Romania fiind una din putinele tari europene care nu are acest registru. “Romania, mare defrisare”, intr-un demers jurnalistic extraordinar, a tras un semnal de alarma asupra faptului ca ne aflam pe marginea prapastiei in ceea ce priveste problema padurilor si a impaduririlor, presand autoritatile sa vina cu o solutie pentru a rezolva aceste probleme.

 

In anii anteriori, International Broadcasting Excellence Awards a fost castigat de televiziuni din Japonia, India, Brazilia, Argentina, Franta sau Canada pentru activitatile sociale desfasurate in comunitate: lupta impotriva incalzirii globale, strangeri de fonduri pentru oamenii strazii si pentru cei cu probleme de sanatate,  mobilizari de forte pentru cei loviti de dezastre naturale sau alte activitati caritabile.
 
 
 Despre National Association of Broadcasters
 
Infiintata in 1922 la Chicago, National Association of Broadcasters este o asociatie care reprezinta televiziunile si posturile de radio din Statele Unite ale Americii. Asociatia are in portofoliu, in momentul de fata, peste 8.300 de televiziuni si radiouri.
 
Anual, National Association of Broadcasters organizeaza conferinte si seminarii despre noile tehnici si tendinte in materie de tehnica (echipamente) si content (continut)  pentru televiziunile din intreaga lume. Inca din 1995, ProTv a participat in fiecare an la aceste evenimente, aducand astfel pe piata TV din Romania ultimele noutati si inovatii tehnice.  
 
 
 Despre International Broadcasting Excellence Awards
 
Aparut in 1995, International Broadcasting Excellence Awards se acorda broadcaster-ilor internationali pentru inovatie tehnica si implicarea sociala in problemele comunitatii.  
 
 Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO