Provocarea care face acum senzatie pe internet. Cate triunghiuri vezi in aceasta imagine?

Provocarea care face acum senzatie pe internet. Cate triunghiuri vezi in aceasta imagine?
Citeste mai mult despre: triunghiuri,
Data publicarii: 23 Februarie 2016
Data actualizare: 23 Februarie 2016
Iluziile optice sau problemele de logica sau puzzle-urile fac senzatie pe internet. Indiferent de gradul de dificultate, aceste "provocari" atrag ca un magnet atentia internautilor, care se intrec in formularea unor raspunsuri.

Acesta este si cazul puzzle-ului de mai jos. La prima vedere, pare doar doar o imagine care contine multe triunghiuri, insa lucrurile se complica atunci cand incepi sa le numeri.

Citeste si: Este veche de 100 de ani, dar apreciata si in zilele noastre! Iluzia optica care a pus pe jar oamenii din intreaga lume

Tu reusesti sa gasesti numarul total de triunghi cuprins in aceasta fotografie. Desi poate parea simplu, te avertizam ca este destul de complicat sa ajungi la raspunsul corect. 

Pentru inceput, trebuie sa te concentrezi putin. Apoi, numara toate triunghiurile mici care se regasesc in imagine. Fiecare patrat contine 8 triunghiuri mici. Sunt in total 4 patrate, de aici rezulta: 4 patrate X 8 triunghiuri mici = 32 de triunghiuri. 

Trecem acum la numararea triunghiurilor mari, iar aceasta sunt in numar de 4. Prin urmare, avem 4 triunghiuri mari + 32 triunghiuri mici = 36 triunghiuri.

Pasul urmator consta in stabilirirea numarului triunghiurilor de dimensiune medie. Avem 8 astfel de triunghiuri. In plus, fiecare triunghi de marime medie reprezinta jumatate dintr-un triunghi mare. 

Nu ne ramane decat sa calculam totalul: 8 triunghiuri de dimensiune medie + 36  triunghiuri mari si mici = 44 triunghiuri.


Sursa FOTO: Little Things
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!