Puterea credintei, la "Romania, te iubesc!" Azi, de la 18:00, intr-o editie de sarbatoare a emisiunii

Puterea credintei, la  Romania, te iubesc!  Azi, de la 18:00, intr-o editie de sarbatoare a emisiunii
Data: 19 Aprilie 2014
"De Paste, la Romania, te iubesc!, vom cunoaste oameni care n-au avut nicio legatura cu Dumnezeu, ba chiar erau atei, si care, la un moment dat, au descoperit in ei o credinta atat de puternica, incat s-au hotarat sa renunte la tot si sa se calugaresca. ii vom vedea cum traiesc, vor vorbi despre Dumnezeu, despre transformarea lor, despre cum este posibil sa se intample acest lucru", marturiseste Alex Dima, corespondentul stirilor ProTV care a vizitat trei locuri cu har pentru a realiza editia din 20 aprilie a emisiunii "Romania, te iubesc!", difuzata de ProTV de la 18:00.

La Manastirea Rasca, un fost avocat si poet a ales rasa monahala. Tot aici un calugar intors din SUA construieste o casa pentru batrani si orfani, ajutat de un american, convertit la ortodoxie. "Oamenii acestia umbla prin sate, strang ajutoare si le dau mai apoi saracilor. Am participat la un moment extrem de emotionant, in casa darapanata a unei batrane de 94 de ani, cand, la lumina lumanarilor, se faceau rugaciuni in limba engleza, citite de pe smartphone", dezvaluie Alex.

"Mergem si in Dobrogea, unde un fost director de banca s-a calugarit si a adus in manastire obiceiul rugaciunilor din Muntele Athos, dar ajungem si in Belgia. Langa orasul Namur se fac rugaciuni in limba romana, intr-o manastire cumparata de la catolici. Locului i-a dat suflet parintele Ciprian, un fost ofiter la transmisiuni, inginer de profesie. L-am gasit cocotat pe un stalp. si de acolo, de pe stalp, ne-a vorbit despre Dumnezeu. Nu din carti, ci din traire", declara corespondentul Stirilor ProTV.

De Paste, vei vedea inca o data la ProTV ca "Oamenii sunt lumina".

 

FULLSCREEN
Puterea credintei, la "Romania, te iubesc!" Duminica, 20 aprilie, intr-o editie de sarbatoare a emisiunii
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO