Radiografia campaniei electorale, duminica, la Romania, te iubesc!

Radiografia campaniei electorale, duminica, la Romania, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc, ProTV,
Data publicarii: 10 Iunie 2016
Data actualizare: 10 Iunie 2016
Duminica aceasta, Romania, te iubesc! ne arata fata nevazuta a candidatilor care ne-au cerut voturile la alegerile pentru primarii. Am avut o campanie atipica, fiindca, pentru prima oara, candidatii n-au putut sa-si cumpere voturile cu mici si bere. Insa, asta nu inseamna ca le-a lipsit creativitatea in abordarea alegatorilor. 

Alex Dima, corespondent special Stirile PRO TV, ne dezvaluie culisele organizarii alegerilor. De-a lungul campaniei, el a calatorit prin tara si a urmarit candidatii in incercarea de a le face portrete cat mai realiste, dincolo de imaginea pe care incercau sa o promoveze singuri. Telespectatorii vor vedea ce a descoperit Alex, cat de greu sau de usor sunt de convins alegatorii sa puna inca o data stampila pe un candidat cercetat penal sau chiar condamnat.

Mai mult decat atat, in materialul de duminica, Alex strange marturii despre starea in care a ajuns democratia, la 26 de ani de la Revolutie. Ce contributie au partidele politice la neincrederea crescanda a populatiei? Decizii bizare, balbe de comunicare, pozitii contradictorii – toate taxate de potentialii alegatori cu un absenteism notabil, in special in Bucuresti. 

“Incep sa am tot mai des sentimentul ca democratia romaneasca e pusa in pericol. Si asta din vina adunarilor pe care le numim partide politice. A fost o campanie atipica, am avut o participare redusa la vot, iar cand am tras linie, tara s-a ales cu o multime de primari  cercetati penal, oameni corupti, care insa au primit votul cetatenilor. Asta spune multe despre noi, ca natie, despre felul in care intelegem politica si democratia. Pana la urma urmei, meritam ce votam!”, spune Alex. 

Totusi, in multimea primarilor alesi, in ciuda problemelor cu legea, Alex a gasit si cateva exemple de edili care au schimbat fata comunitatilor pe care le-au condus si care acum au castigat noi mandate. Cum ii percep romanii pe acestia din urma, dar si pe cei care trebuie sa astepte eliberarea pentru a-si putea exercita mandatele, aflam duminica, de la ora 18:00, la Romania, te iubesc!.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies