Ramona Păuleanu, campanie umanitară inedită: ”Un simplu share pe Facebook nu ar fi fost suficient”

Ramona Păuleanu, campanie umanitară inedită:  Un simplu share pe Facebook nu ar fi fost suficient
Citeste mai mult despre: Ramona Pauleanu, campanie umanitara,
Data: 05 Noiembrie 2018
Ramona Păuleanu, reporter la Știrile PRO TV și prezentatoarea rubricii meteo în weekend, a demarat o campanie inedită pe Facebook prin care încearcă să strângă bani pentru oamenii care chiar au nevoie. Așa a ajuns să-și implice și colegii, pe unii dintre aceștia ”scoțându-i la licitație”. 

Ce anume a determinat-o să demareze această campanie și care sunt planurile ei ne dezvăluie într-un interviu pentru protv.ro.

Ce îţi place cel mai mult la cariera ta de până acum?

Că e o meserie în care nu ai cum să te plafonezi. În fiecare zi, ai tot felul de misiuni cărora trebuie să le faci față, în fiecare zi înveți ceva nou. Mai ales în cazul unui reporter “răzvrătit”, cum sunt eu. Deși am câteva domenii prestabilite, îmi place să mă bag în oalele tuturor. Și asta mă incită. Am și dureri de cap, căci astăzi vorbesc despre construcții, mâine despre sistemul de electricitate, apoi despre gestionarea unor situații de urgență, dar îmi place să fiu cameleonică, să cunosc oameni noi, să asimilez informații din cât mai multe domenii. 

Care este cea mai frumoasă amintire a ta legată de activitatea în redacţie?

Cu cea mai mare plăcere îmi amintesc despre camerele ascunse pe care le făceam la începutul carierei. Și au fost multe. Mi-am făcut un “renume” în interiorul redacției. A fost într-adevăr o perioadă teribilă. Am muncit, însă am și râs, am adunat o mulțime de momente comice, de răsturnări de situații pe care nu le-am mai întâlnit ulterior și-mi place să împărtășesc și cu alții această experiență. 

În calitate de om de ştiri, ai aflat o mulţime de grozăvii de-a lungul timpului. Care sunt ştirile care îţi ating coarda sensibilă de fiecare dată?

Știrile despre sistemul de sănătate, despre oamenii bolnavi, despre neputința lor și nedreptatea și incapacitatea sistemului de sănătate, mai ales că am trecut recent printr-o astfel de experiență traumatizantă. Am asistat neputincioasă la moartea mamei prietenului meu și tot ce s-a întâmplat până în acel moment fatidic îmi va rămâne întipărit pentru totdeauna în inimă. Pe de altă parte, nu pot să nu vorbesc despre revolta pe care o simt de fiecare dată când vorbesc despre cazurile de pedofilie descoperite, despre abuzurile sexuale cărora le cad pradă copii nevinovați. E momentul acela când trebuie să dai o palmă subiectivității, că tinde s-o ia înainte, și să tratezi subiectul cu obiectivitate.

Care este părerea ta despre social media, în special Facebook şi Instagram? 

O părere bună, ajută dacă vrei să-ți faci mesajul cunoscut. Dar cam atât. Nu sunt dependentă de ele, încerc doar să mă folosesc de ele.

De curând, ai demarat o campanie prin care încerci să strângi bani pentru diverse cauze. De ce pe cont propriu? Pe cine vrei să ajuți? Vorbește-ne mai mult despre aceste cazuri.

Totul a pornit de la o știre în care am vorbit despre Georgiana Grigore, o tânără dependentă de dializă. În cadrul interviului, am întrebat-o ce-și dorește foarte mult să facă și mi-a răspuns că ar vrea să viziteze Madridul, că ăsta este visul ei cel mare. De piatră să fii să nu te înduioșeze mesajul, așa că i-am promis că voi face tot ce pot să-i împlinesc visul. Și, mai mult decât atât, că voi încerca să o ajut cu bani pentru analizele de care are nevoie, inclusiv cu un consult în afara țării, extrem de necesar pentru a afla și o “second opinion”. Până să încep campania de pe Facebook, am cunoscut-o, telefonic, e drept, și pe Georgiana Ducman care mi-a povestit suferințele soțului ei și m-a rugat să dau un share campaniei de strângere de fonduri. Mihai a fost diagnosticat cu melanom, cea mai agresivă formă de cancer de piele. Din experiențele trecute, un simplu share nu ar fi fost suficient, așa că m-am gândit ce anume ar atrage atenția prietenilor virtuali și am mizat pe o licitație. 

Câți oameni ai ajutat până acum? Cum îți alegi cazurile pentru care lupți? 

Până acum sunt doi: Georgiana și Mihai. Visez însă la ziua când voi avea, de ce nu, o fundație sau demersul meu să fie atât de cunoscut încât să pot strânge în timp record bani pentru multe cazuri. Să se schimbe încontinuu, căci, din păcate, sunt prea mulți oameni aflați în situația asta de-a dreptul disperată. 

Cât de mult ești dispusă să te implici pentru a oferi ajutor oamenilor care chiar au nevoie de el? 

Cât pot de mult. Și niciodată nu este prea mult. Pe lângă Campania de licitație, încerc să organizez acum și o serie de concerte umanitare prin țară. Am avut un prim concert de muzică clasică în Craiova. Pe 4 noiembrie, în București, îi aștept la un alt concert pe cei ce vor să asculte muzică bizantină și patriotică. Se va organiza într-o biserică, destul de inedit pentru țara noastră, iar corul este absolut senzațional. 

De curând, Măruță a fost ”scos la licitație” și cineva a oferit 1000 de lei ca să bea o cafea cu el. Unde au băut această cafea atât de scumpă :))? Despre ce au vorbit?

Hei, hei!! Eu am băut cafele și mai scumpe, chiar și de 1.300 de lei.  Îi lansez o provocare: să mă depășească. )

Te gândești să implici și alte vedete în această campanie a ta? Ce le-ai pune să facă?

Am mai multe planuri. Am și vorbit, de altfel, cu alți colegi să se implice pe anumite segmente. Nu zic mai mult să nu stric surpriza. Oricum, am niște colegi de milioane.

Ai menționat recent, pe pagina ta de Facebook, că Kim Kardashian a primit 500.000 de dolari pentru a merge la un bal, la Viena. La modul ideal, alături de cine ți-ar plăcea militezi pentru cauzele tale? 

Alături de Andreea Esca. Și nu pentru că suntem colege. Sau, poate, tocmai pentru aceea. Că astfel am reușit să o cunosc și știu, dincolo de inteligență, ce om cald și amuzant este. Ce să mai! Are cam tot ce mi-aș dori să aibă o persoană care să militeze pentru cauza mea. Și aș fi extrem de mândră să o am aproape. 

Care este satisfacția supremă când te ocupi de acte de caritate?

Că aduc un zâmbet pe fețele unor oameni prea încercați. Că le transmit astfel că nu sunt singuri în această bătălie. Și asta contează enorm, nu doar financiar. Ci pentru suflet. 

FULLSCREEN
Ramona Păuleanu, campanie umanitară inedită: ”Un simplu share pe Facebook nu ar fi fost suficient”
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO