Victor Ponta a vorbit despre Oltchim si relatia cu Traian Basescula "Dupa 20 de ani". Afla prognoza Romaniei pe 2013 de la Victor Ponta:

Victor Ponta a vorbit despre Oltchim si relatia cu Traian Basescula  Dupa 20 de ani . Afla prognoza Romaniei pe 2013 de la Victor Ponta:
Citeste mai mult despre: Dupa 20 de ani, Romania, Victor Ponta,
Data: 13 Octombrie 2012
Cresterea economica prognozata de FMI pentru anul viitor, domeniile prioritare de dezvoltare, situatia bugetului pentru ultimele 45 de zile ale acestui an, privatizarea Oltchim si, bineinteles, relatia cu presedintele Basescu – toate aceste teme si nu numai au fost dezvoltate de premierul Victor Ponta in editia din 14 octombrie a emisiunii “Dupa 20 de ani” difuzata de Pro Tv de la ora 10:00.

 Cristian Leonte, moderatorul emisiunii si jurnalistii Claudiu  Pandaru (redactor-sef Gandul.info) si Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”) au incercat sa obtina de la premierul Ponta raspunsuri la problemele acute ale societatii romanesti.

Primul obiectiv pe ordinea de zi a guvernului Ponta este “finalizarea anului 2012”, dupa cum spune premierul si aceasta din cauza lipsei de resurse financiare care sa asigure, printre altele, necesarul de medicamente al spitalelor, plata pensiilor, sau asigurarea subventiilor pentru incalzire.

Suma de 3,5 miliarde de lei, care ar acoperi minimul de cheltuieli pana la sfarsitul acestui an, va fi asigurata, spune Victor Ponta, prin realocari ale fondurilor, dar si datorita incasarilor suplimentare la buget. Varianta unui imprumut nu este luata in calcul de premier, pentru ca astfel s-ar depasi tinta de deficit bugetar, iar acest lucru ar avea repercusiuni si asupra credibilitatii Romaniei. “Nu pot sa-mi pun o bomba pentru guvernarea urmatoare”, spune prim-ministrul, care adauga: “Tot eu voi fi si in decembrie si in ianuarie”.
   
Ca motoare de crestere economica, Victor Ponta mizeaza pe agricultura si energie, iar unul dintre marile proiecte ale anului viitor, derulat cu ajutorul fondurilor europene, se refera la o problema a agriculturii ramasa multa vreme restanta – irigatiile.
   
Cat priveste privatizarea Oltchim, premierul Ponta e de parere ca acesta este un caz clar prin care se demonstreaza ca “justitia nu a functionat”, pentru ca Dan Diaconescu a prezentat documente bancare false. Premierul arata spre curtea PDL si afirma ca Dan Diaconescu “a primit protectie politica de la PDL, de la Videanu”. Premierul nu considera incercarea de privatizare a Oltchim un esec al guvernului sau, afirmand ca, in aceasta problema “Boc si Ungureanu au pus pansamente peste cangrena”. Victor Ponta subliniaza ca si-a asumat toate riscurile implicate in procesul de privatizare al Oltchim si – pastrand comparatia in domeniul medical – afima ca “atunci cand am vrut sa operam pacientul a venit unul de la Spitalul 9!”
   
Cat priveste relatia cu Traian Basescu, Victor Ponta sustine ca respecta institutia prezidentiala, insa presedintele nu trebuie sa fie “un vataf, sef al Guvernului, Justitiei si Parlamentului”.
   
“Cum as putea fi contra?
” a raspuns Victor Ponta la intrebarea daca USL il va sustine pe Gigi Becali la viitoarele alegeri.


 

FULLSCREEN
Rasare soarele si pe strada Romaniei? Afla prognoza Romaniei pe 2013 de la Victor Ponta la "Dupa 20 de ani
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO