• PRO TV
  • Răspunsurile pe care trebuie să le știi dacă vrei să treci un interviu de angajare la Google

Răspunsurile pe care trebuie să le știi dacă vrei să treci un interviu de angajare la Google

Răspunsurile pe care trebuie să le știi dacă vrei să treci un interviu de angajare la Google

Candidații pentru poziții de middle management în cadrul companiei Google (care are un sediu și în România) trebuie să conceapă, printre altele, și un plan de evacuare a clădirii, scrie Wall Street Journal (WSJ).

WSJ citează diverse persoane care au participat la interviuri de angajare și dă și soluția pentru acest test.

,,Pentru a rezolva corect această provocare, primul pas e să identifici care e, de fapt, problema. Adică să îți dai seama de ce trebuie să evacuezi clădirea. Dacă acest task ar fi chiar pentru jobul pentru care aplici, cu siguranţă nu ai putea să îl gândeşti în câteva minute fără informaţii suplimentare. De aceea, când Google te întreabă asta, el vrea să afle, de fapt, felul în care depistezi şi explici provocările ridicate de ceea ce ţi se cere. Mai întâi, trebuie să afli cauza dezastrului. De ce? Pentru că planul de evacuare pentru cutremure diferă faţă de cel legat de incendii. De asemenea, trebuie să știi câte lifturi există în clădire, unde se află scările și așa mai departe. Când primeşti astfel de întrebări, nu îţi fie teamă să răspunzi punând, la rândul tău, multe întrebări.", spun specialiștii HR citați de WSJ.

Recrutorii de la Goolge urmăresc, practic, felul în care viitorul angajat găsește soluții structurate și logice la probleme (aparent) simple, dar vor să și afle și cum cere ajutor atunci când e sigur de ceea ce li se cere sau atunci când nu înțelege de ce i se cere ceva.

Business Magazine scrie că, la un moment dat, la interviurile pentru sediul din România, candidații erau întrebați câte aeronave zboară la un moment dat. În acest caz, răspunsul pe care îl caută recrutorul Google ar trebui să fie structurat astfel: estimarea numărului aeroporturilor din lume și al numărului de avioane din fiecare aeroport.

Nu e urmărit un răspuns corect sau foarte apropiat de numărul real, ci raționamentul, ideea, soluția găsită pentru o problemă aparent fără răspuns clar. De menționat că Google a interzis recent o listă de 140 de întrebări pentru că îi puneau în dificultate până și pe cei mai inteligenți candidați și au fost catalogate, de mare parte dintre aceștia, drept umilitoare.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni