Reacția primului militar rus condamnat pentru crime de război în Ucraina

Reacția primului militar rus condamnat pentru crime de război în Ucraina
Sergentul Vadim Shishimarin i-a cerut iertare văduvei victimei sale. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 24 Mai 2022
Data actualizare: 24 Mai 2022
Primul militar rus condamnat pentru crime de război în Ucraina și-a aflat sentința dată de un tribunal din Kiev. Sergentul Vadim Shishimarin și-a recunoscut vina și a primit închisoare pe viață. Reacția lui după verdict.

Sergentul Vadim Shishimarin, care conducea un batalion de tancuri cu misiunea de a cuceri capitala Kiev, a fost găsit vinovat de crime de război în Ucraina. Militarul rus a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis un civil neînarmat, în regiunea Sumy, din nordul țării.

Sentința a fost dată de un tribunal din Kiev, care a reținut că militarul a ucis cu sânge rece un bărbat de 62 de ani, neînarmat, în a patra zi de război.

Deși poate face apel la decizia instanței, rusul are șanse mici să reușească să întoarcă sentința. El a părut resemnat cu ideea că trebuie să plătească pentru crima comisă și s-a adresat văduvei bărbatului pe care l-a ucis.


FOTO: Getty Images

Primul militar rus condamnat în Ucraina, mesaj către văduva victimei sale

Vadim Shishimarin a încercat să se apere în fața acuzării, susținând că nu a făcut decât să urmeze ordinele. Bărbatul pe care l-a ucis, deși neînarmat, putea să divulge ucrainenilor poziția exactă a forțelor ruse invadatoare.

El s-a adresat soției victimei sale, căreia i-a cerut să-l ierte. „Îmi dau seama că nu mă puteți ierta, dar vă implor să o faceți”, i-a spus acesta femeii, conform The Independent.

De cealaltă parte, femeia a explicat instanței care au fost ultimele cuvinte ale soțului ei. În ziua în care l-a văzut pentru ultima oară, ea l-a sfătuit să nu iasă din casă, din cauza pericolului la care se expunea.

El mi-a spus: voi fi bine, merg doar până la colț de stradă, ne vedem mai târziu. Acestea au fost ultimele cuvinte pe care mi le-a spus”, și-a amintit femeia.

Anchetatorii din Ucraina investighează mii de cazuri de crime de război, semnalate în țara vecină de la începutul războiului.

FOTO: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!