Reacția unei refugiate din Ucraina care primește bani pe stradă de la un român

Reacția unei refugiate din Ucraina care primește bani pe stradă de la un român
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 21 Martie 2022
Data actualizare: 21 Martie 2022
O femeie din Ucraina, care era antrenoare de fitness în țara natală, a fost oprită pe stradă în România, țară în care s-a refugiat de război. Ea a povestit cum un bărbat „de 60-65 de ani” i-a dat bani, din puținul lui, în văzul tuturor.

Yulia Chernitskaya este din Kiev și, de când a început războiul în țara natală, s-a stabilit în România cu cele patru fiice ale ei. Femeia a dezvăluit pe Facebook că a fost abordată de un român, într-o benzinărie din Moeciu (Brașov), care a recunoscut plăcuțele de înmatriculare din Ucraina.

Yulia a dezvăluit că a primit bani de la român, care era convins că are nevoie de ei mai mult decât el.

Acești bani mi-au fost dați un bărbat de 60-65 de ani la benzinărie, când am ieșit la mașină după ce am plătit rezervorul plin. Și-a șters parbrizul și m-a întrebat: Ucraina? (în limba română)

Răspunsul meu a fost: Ucraina.

Probabil m-a așteptat când a văzut plăcuțele de înmatriculare ucrainene. Și-a deschis portofelul și mi-a dat 100 de lei. Și a spus: Slavă Ucrainei!

Am început să plâng. Am refuzat să iau banii pentru că avea și o mașină veche. Dar și-a deschis portofelul și mi-a mai dat 100 de lei! Mi-a spus că am nevoie de astea! Glorie Ucrainei!”, a scris femeia pe Facebook.

Femeia e sigură că dacă bărbatul ar fi știut că ea are patru copii, el și-ar fi golit portofelul pentru a-i ajuta pe toți. Dar nu i-a spus și a vrut să-l îmbrățișeze. Bărbatul a refuzat și s-a mulțumit să o ajute cu bani.

Dacă, dintr-o dată, cumva, omul ăsta îmi citește postarea - să știi că ai ajutat o mamă a 4 copii. 

M-am urcat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile ca să mă pot mișca și nu înțelegeam! Cum așa? Întreaga lume ne susține și ne ajută! Ne dau locuințe gratis, mâncare, haine, bani! Și vecinii ruși ne omoară”, a mai scris femeia, care s-a angajat la Brașov ca antrenor de fitness.

Postarea Yuliei a stârnit peste 38.000 de reacții pozitive pe rețeaua socială, sute de comentarii și peste 15.000 de distribuiri.

Fotografii: Agerpres/Facebook

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!