Recordurile lui Stan Lee, creatorul personajelor Marvel care au devenit eroii copiilor de azi

Recordurile lui Stan Lee, creatorul personajelor Marvel care au devenit eroii copiilor de azi
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 19 Noiembrie 2018
Data actualizare: 19 Noiembrie 2018
Stan Lee, părintele eroilor de benzi desenate care au devenit staruri la Hollywood, este deținătorul unor recorduri mondiale care cu greu vor putea fi bătute.

„Stan the Man” a murit pe 12  noiembrie 2018, la vârsta de 95 de ani, dar a lăsat în urma lui o moștenire impresionantă. A intrat în Cartea Recordurilor de mai multe ori, cu performanțe care greu vor putea fi măcar atinse.

Stan Lee a fost desemnat cel mai prolific creator de personaje de benzi desenate, având la activ peste 340 de eroi. Pe unii i-a creat în colaborare cu alți scriitori și creatori de benzi desenate. Eroii săi trăiesc și azi, datorită ecranizărilor de miliarde de dolari de la Hollywood: Avengers, Black Panther, Spider-Man, Hulk, Iron Man, Ant-Man, Fantastic Four, Silver Surfer, Thor, Hawkeye, Daredevil și alții.

Deține recordul pentru cele mai multe ecranizări realizate după cărți de benzi desenate: 39. Filmele inspirate de personajele create de Stan Lee dețin recordul de încasări la nivel mondial, peste 13,4 miliarde de dolari. Stan the Man i-a depășit, astfel, pe creatori de eroi și povești fantastice precum J. R. R. Tolkien, J. K. Owling, George Lucas și John Lasseter.

Citește și: De ce i-a sărutat Robert Downey Jr picioarele lui Stan Lee


A fost cel mai prolific producător executiv de film (46 de pelicule). Filmele la care a lucrat au înregistrat încasări mondiale care depășesc 26,4 miliarde de dolari.

Stan Lee nu a fost actor, însă a avut scurte apariții (cameos) în mai toate producțiile realizate după cărțile sale de benzi desenate, ceea ce a adus un plus de valoare filmelor. A apărut în 42 de pelicule, care au avut un record de încasări – peste 26 de miliarde de dolari. Această performanță îl plasează pe Stan Lee în topul celor mai bine plătiți actori.

Este creatorul celui mai mare roman grafic din lume. Romeo și Julieta: Războiul a fost publicat în 2012 de 1821 Comics, în Los Angeles. Măsurând 63,18 cm x 83,82 cm x 5 cm, povestea shakesperiană e o adaptare a lui Lee și a lui Terry Dougas.

Cu puțin timp înainte de a muri, Stan Lee lucra la un nou personaj fantastic. Fiica sa, Joan Celia, a dezvăluit că l-au imaginat împreună și că va continua munca tatălui ei. 

Citește și: Supereroul la care Stan Lee lucra înainte de a muri. Fiica lui îi va continua munca
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies