Regina Elisabeta a II-a a împlinit 94 de ani. Cum își sărbătorește ziua

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 94 de ani. Cum își sărbătorește ziua
Citeste mai mult despre: Regina, 94 de ani,
Data publicarii: 21 Aprilie 2020
Data actualizare: 21 Aprilie 2020
Marți, 21 aprilie, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 94 de ani.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Regina se află în autoizolare, la Windsor Castle, alături de soțul ei, Prințul Philip (98 de ani).

Citește și:  Ce se va întâmpla la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta și-a plănuit în detaliu înmormântarea

Anul acesta, Regina a renunțat la fastul care însoțea, de obicei, această sărbătoare. Aceasta a cerut să se anuleze salutul special care marca ziua ei de naștere, cel în care armata trăgea cu tunurile în unele dintre parcurile regale din centrul Londrei. Se pare că este prima oară în istorie când acest salut în onoarea Reginei nu mai are loc.

Deși sunt izolați, Regina și Prințul Philip au luat legătura, prin intermediul apelurilor video, cu toți copiii și nepoții lor. 

”Am vorbit cu toată familia online. Și a fost o modalitate foarte bună de a ne vedea unii pe alții”, a declarat Prințul William, nepotul Reginei, pentru BBC.

Pe 5 aprilie, Regina Elizabeta a avut o apariție televizată de excepție, în care a vorbit oamenilor despre pandemie, a mulțumit tuturor pentru efortul depus în lupta cu coronavirusul și a recunoscut provocările la care sunt supuse familiile din lumea întreagă.

”Împreună vom lupta cu această boală și vreau să vă asigur că, dacă rămânem uniți, o vom înfrânge. Sper ca, în viitor, să fim mândri de felul în care am răspuns acestei provocări. Iar cei ce vin după noi să spună că această generație a fost la fel de puternică ca oricare alta. Că autodisciplina, umorul discret cu care abordăm problemele și grija pentru ceilalți încă ne caracterizează ca nație.”

Foto: Getty 

Viața bate vlogul - sez. 2, episodul 4: Alvarez, criza de identitate
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!