Elisabeta a II-a și colecția ei impresionantă de mașini. Parcul auto al reginei valorează peste 11,7 milioane de euro

Elisabeta a II-a și colecția ei impresionantă de mașini. Parcul auto al reginei valorează peste 11,7 milioane de euro
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 02 Noiembrie 2021
Data actualizare: 02 Noiembrie 2021
În urmă cu două săptămâni, Regina Elisabeta a II-a a petrecut o noapte la spital pentru o problemă de sănătate, despre care Casa Regală Britanică nu a oferit detalii. Deși medicii i-au recomandat odihnă, la scurt timp după externare, monarhul a fost fotografiat în timp ce își conducea unul dintre autoturisme pe proprietatea de la Castelul Windsor. 

Șofatul, una din marile pasiuni ale Reginei Elisabeta a II-a! Monarhul în vârstă de 95 de ani adoră să-și conducă mașinile, chiar dacă nu o face pe șosele din Londra, ci doar în jurul Castelului Windsor.

În ultimele fotografii suprinse de paparazzi, regina se află la volanul unui Jaguar, una dintre mașinile ei preferate. Parcul auto al suveranei britanice este unul impresionant potrivit presei din Regatul Unit. 

Potrivit celor de la Daily Star, colecția de mașini a Reginei Elisabeta a II-a valorează peste 11,7 milioane de euro. (Vezi GALERIA FOTO de mai jos)

Din parcul auto nu lipsesc modele ca Rolls-Royce, Jaguar, Land Rover sau Bentley. Potrivit publicației menționate mai sus, regina are în jur de 30 de mașini Land Rover. 

Chiar dacă are tot timpul un șofer la dispoziție, Elisabera adoră să-și conducă singură autoturismele. 

Datorită statutului regal, regina nu are nevoie de permis de conducere sau de plăcutețe de înmatriculare. Ea a învățat însă să conducă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când a condus un camion de prim-ajutor pentru Serviciul Teritorial Auxiliar pentru Femei.

Toate Bentley-urile reginei sunt personalizate. Două dintre ele au fost construite special pentru Jubileul ei de Aur, în 2002. Limuzinele Bentley State au fost modificate și sunt mai lungi și mai înalte decât originalul, cu caroserie blindată, anvelope rezistente la perforare și lumini albastre intermitente. Mașinile sunt echipate perfect pentru parade.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Share în bucate cu Alex Petricean - Sarmale 2021
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies