Regina s-ar putea să nu-și reia îndatoririle regale din cauza pandemiei de coronavirus

Regina s-ar putea să nu-și reia îndatoririle regale din cauza pandemiei de coronavirus
Data publicarii: 11 Mai 2020
Data actualizare: 11 Mai 2020
Regina poate rămâne în stare de autoizolare „timp de multe luni” și să nu se mai întoarcă niciodată la îndatoririle regale de prim rang, întrucât guvernul încearcă să ridice anumite restricții cauzate de pandemia de coronavirus, în următoarele săptămâni.

Majestatea Sa, în vârstă de 94 de ani, care și-a pus toate angajamentele regale publice în așteptare, retrăgându-se cu soțul său, prințul Philip, la Castelul Windsor, nu va avea voie să se întoarcă la îndatoririle sale publice, din cauza riscului de a se infecta cu Covid-19 în anii ce vor veni.

Aceste vești apar în condițiile în care premierul Boris Johnson a prezentat recent un „plan de ieșire din izolare” în trei etape.

Biograful regal Andrew Morton, în vârstă de 66 de ani, a declarat pentru The Sun că se teme pentru sănătatea reginei, al cărei program nu este de așteptat să fie reluat până în toamnă. Este posibil ca aceasta să nu se mai întoarcă niciodată la îndatoririle ei obișnuite și, cel mai probabil, va fi văzută doar online sau la TV.

El a declarat pentru The Sun: „Este teribil de trist, dar nu văd cum regina își poate relua activitatea obișnuită. Virusul Covid-19 nu va dispărea curând și va fi cu noi luni întregi, dacă nu chiar ani. Ar fi prea riscant ca regina să înceapă să întâlnească oameni în mod regulat.”

Scriitorul, care a scris "Diana: Povestea ei adevărată" în 1992, a adăugat că deși Casa Regală se bucura să întâlnească publicul, astfel de adunări ar reprezenta acum un risc, atât pentru ea, cât și pentru prințul Philip, care împlinește 99 de luni luna viitoare.

Mai devreme, o purtătoare de cuvânt a Palatului Buckingham a spus că monarhul continuă să fie „ocupat”, efectuând o audiență săptămânală cu premierul prin telefon și primind zilnic documentele guvernamentale.

Ei au adăugat că Majestatea Sa va ține legătura cu familia ei prin apeluri telefonice și video.

Astăzi The Sunday Times a raportat că Palatul Buckingham va fi închis pentru vară, pentru prima dată în 27 de ani, incluzând evenimentele Trooping the Color și petrecerea în grădina Majestății Sale.

Se crede că este cea mai lungă absență a Reginei, în vârstă de 94 de ani, de la îndatoririle sale oficiale, de-a lungul domniei de 68 de ani.

Foto: Getty
 

Viața bate vlogul - sez. 2, episodul 7: ”Comuniștii ne-au luat tot! Din palat ne-am mutat în cort”

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!