Revolutionari doar pe hartie - O ancheta marca “Romania, te iubesc!”

Revolutionari doar pe hartie - O ancheta marca Romania, te iubesc!
Data publicarii: 12 Noiembrie 2010
Data actualizare: 14 Noiembrie 2010
21 de ani au trecut de la Revolutia din decembrie 1989, cand peste 1000 de oameni si-au pierdut viata si alte cateva mii au ramas cu sechele. Doar ca pe langa cei care si-au riscat si chiar sacrificat viata pentru ca Romania sa fie o tara libera si-au facut aparitia si impostorii si asa se face ca in Constanta, de exemplu, sunt mai multi revolutionari decat in Timisoara.

Duminica, 14 noiembrie, la "Romania, te iubesc!", corespondentul Stirilor Pro Tv, Cosmin Savu, a prezentat o ancheta impresionanta despre cat de usor au putut obtine unii certificatul de revolutionar, apeland la persoanele potrivite si platind suma de bani pretinsa.

Nu mai putin de 22.000 de persoane detin un astfel de mult-ravnit carnet si alte sute asteapta sa intre in posesia certificatelor de revolutionar. Printre ei, oameni care, in timpul Revolutiei, erau simpli copii sau se aflau in zone ale tarii in care nimeni nu poate afirma cu certitudine ca s-a tras macar un foc de arma.

Cert este ca industria producatoare de revolutionari a fost cu adevarat una infloritoare in Romania, iar duminica, 14 noiembrie, la "Romania, te iubesc!", veti putea cunoaste un personaj care stie cum sa „aranjeze” dosarele pe baza carora se primesc toate aceste drepturi. In mod straniu, pe listele celor care beneficiaza de “legile recunoasterii” se regasesc inclusiv politicieni sau oameni condamnati pentru diverse infractiuni.

Legile revolutionarilor au aparut tocmai din dorinta societatii de a se revansa fata de cei care au avut de suferit in zilele din Decembrie 1989. Cei care detin carnet de “luptator remarcat in cadrul Revolutiei din decembrie 1989” beneficiaza de multe drepturi, printre care: atribuirea in proprietate si cu clauza de neinstrainare timp de 10 ani a 10.000 de mp de extravilan si a 500 de mp intravilan, prioritate la asigurarea unei locuinte sociale, dreptul la un spatiu comercial cu o suprafata de pana la 100 mp, subventii pentru credite bancare, acces gratuit la medicamente si spitalizare, legitimatii de transport in comun si CFR gratuite, scutirea de plata impozitelor pe proprietati, pensionare anticipata cu 5 ani. E lesne de imaginat ca de asa privilegii multi neaveniti au fost tentati.

Astazi, cei care au riscat ce au mai de pret in acel decembrie se rusineaza de statutul de revolutionar pe care il impart cu impostorii. Dureroasa nu doar pentru adevaratii eroi, ci si pentru ceilalti cetateni ramane neputinta de care dau dovada autoritatile statului si demonstreaza inca o data ca societatea romaneasca are nevoie de o curatire morala.
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies