Robert Downey Jr, în cursa pentru premiul Oscar grație rolului din ”Avengers: Endgame”

Robert Downey Jr, în cursa pentru premiul Oscar grație rolului din  Avengers: Endgame
Citeste mai mult despre: Avengers Endgame, Oscar, Robert Downey Jr,
Data: 06 Mai 2019
Pe lângă faptul că a depășit în încasări 2 miliarde de dolari, ”Avengers: Endgame” a primit și recenzii entuziaste din partea criticilor.

Pe Rotten Tomatoes, pelicula Marvel are un impresionant scor de 95%, bazat pe 433 de recenzii. De aceea, ideea de a fi nominalizată la Oscar nu este chiar absurdă.

Citește și

Citește și: „A căzut în genunchi și i-a sărutat picioarele!" De ce a făcut Robert Downey Jr. acest gest în fața lui Stan Lee

Într-un interviu pentru The Washington Post, regizorii Joe Russo și Anthony Russo - care au mai semnat Avengers: Infinity War și al doilea și al treilea ”Captain America” - vorbesc despre actorul cu care a debutat pe marile ecrane universul Marvel, Robert Downey Jr.

”Munca sa din toate aceste filme este impresionantă”, spune Russo. ”Dacă te uiți la ceea ce face în ultimele patru filme Marvel, este de-a dreptul fenomenal... Merită un Oscar mai mult decât oricine în ultimii 40 de ani pentru felul în care a motivat cultura pop”. 

Oricum, regizorii Russo nu sunt singurii care cred că Downey ar trebui recompensat cu o statuetă aurită. Pe rețelele de socializare, fanii Marvel au declanșat o adevărată campanie în favoarea lui Robert Downey Jr, în ciuda faptului că Academia Americană de Film este, prin tradiție, reticentă când e vorba să valideze performanța dintr-un film cu supereroi.

De asemenea, să nu uităm că, înainte de a intra în costumul lui Iron Man, Robert Downey Jr era un apreciat actor, obținând prima sa nominalizare la Oscar în 1992, cu rolul lui Charlie Chaplin din drama biografică ”Chaplin”. A doua sa nominalizare a fost în 2008, pentru rolul din pelicula ”Tropic Thunder”. 

Foto: Getty, Facebook

FULLSCREEN
Robert Downey Jr, în cursa pentru premiul Oscar grație rolului din ”Avengers: Endgame”
  • /



VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies