Romania are un potential urias în ceea ce priveste turismul de aventura

Romania are un potential urias icirc;n ceea ce priveste turismul de aventura
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc, aventura, turism,
Data publicarii: 12 Octombrie 2011
Data actualizare: 12 Octombrie 2011
Romania poate obtine profituri generoase din afaceri bazate pe explorari în izolare, iar în editia de duminica, 16 octombrie, a emisiunii Romania, te iubesc! corespondentul Stirilor ProTv, Rares Nastase, aduce în discutie potentialul urias pe care Romania îl are atunci cand vine vorba de turism de aventura.

"Tara noastra are munti, delta, rauri repezi si paduri virgine. Dar are si localitati izolate, fara utilitati în care tehnologia nu a patruns si în care civilizatia a ramas la nivelul secolului trecut. Locuri pe care nu le mai gasesti în alte tari”, a declarat Rares Nastase.


În timp ce toti marii operatori din turism se întreaba de ce nu e speculat turismul de nisa din Romania, putinii straini care se aventureaza în astfel de vacante repeta experienta si îsi aduc cu ei si prietenii. “Cred ca si romanii ar trebui sa-si îndrepte atentia catre aceste locuri. Datele de la INS arata ca numarul cazarilor în pensiunile de la noi a crescut în aceasta vara cu 23% fata de anul trecut. În acelasi timp a scazut numarul plecarilor în strainatate. Daca tot îsi fac concediile în tara, turistii de la noi se pot bucura de multe zone neatinse pana acum de civilizatie”, a mai dezvaluit Rares.

De asemenea, foarte important este si cum pot fi ele mentinute, mai precis, cum pot autoritatile se intervina astfel încat comorile unde nu a ajuns civilizatia sa nu fie transformate în dezvoltari haotice în care sa fie mai multe unitati de cazare decat turisti.

Telespectatorii ProTV îi vor cunoaste si pe romanii care au intuit ca pot face bani sanatosi din vacantele în salbaticie. 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies