România, în pericol după dezastrul din Turcia? Când ar putea fi un cutremur în țara noastră: Ce spune Gheorghe Mărmureanu

România, în pericol după dezastrul din Turcia? Când ar putea fi un cutremur în țara noastră: Ce spune Gheorghe Mărmureanu
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 07 Februarie 2023
Data actualizare: 07 Februarie 2023
Turcia a fost lovită pe 6 februarie 2022 de două cutremure, unul de 7,8 grade pe scara Richter, iar altul de 7,5, iar bilanțul este unul catastrofic: mii de oameni au murit, iar alte zeci de mii de persoane sunt rănite!

Profesorul Gheorghe Mărmureanu, cel mai cunoscut seismolog român, a vorbit despre evenimentele tragice petrecute în zona Gaziantep, afirmând însă că România nu este afectată de cutremurele care au loc în Turcia. Însă el a avertizat și când ar putea avea loc un mare cutremur în țara noastră!

„Toate cutremurele mari din Turcia niciodată nu afectează Vrancea. Vă spun nu sută la sută, mie la sută, pentru că m-am ocupat de asta. Niciodată cutremurele mari din Turcia nu au activat nimic în Vrancea. Există o falie puternică ce pleacă din zona Armeniei și merge paralel cu partea de nord a Turciei, dar nu se ajunge în Marea Neagră. Istanbulul este afectat, și aici este problema cu această falie. Apoi, se merge mai departe, se traversează Bosforul și se ajunge spre nordul Africii. Să știți că nici cutremurele grecești nu afectează România, chiar dacă și ele sunt activate de partea turcească. Eu m-am ocupat mulți ani de această zonă, așa că le transmit românilor să stea liniștiți. Vor mai trece mulți ani până la un cutremur cu magnitudinea celui din 1977, estimările arată că nu va fi un astfel de cutremur înainte de 2040”, a spus Gheorghe Mărmureanu pentru Libertatea.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!