Romania, tara din UE cu cei mai multi copii abandonati

Romania, tara din UE cu cei mai multi copii abandonati
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc, abandon, copii, Romania, UE,
Data publicarii: 03 Martie 2011
Data actualizare: 04 Martie 2011
Nu mai putin de 40.000 de copii traiesc drama de a se fi nascut intr-o tara in care sistemul de adoptie le rapeste sansa de a avea o familie. Duminica, 6 martie, de la 18:00, la Romania, te iubesc!, castigatoarea premiului Emmy, Paula Herlo, aduce in fata telespectatorilor Pro Tv o ancheta tulburatoare despre faptul ca Romania are una dintre cele mai restrictive legi de adoptie, in ciuda numarului coplesitor de copii abandonati.

Romanii sunt reticenti sa adopte copii mai mari de trei ani, dar legea actuala nici nu-i poate declara adoptabili mai devreme, deoarece, desi i-au parasit, parintii naturali trebuie sa fie de acord cu adoptia. Mai mult decat atat, trei instante judecatoresti trebuie sa se pronunte pentru a declara un copil adoptabil.

O sansa ar putea veni de peste hotare, mai ales pentru ca strainii sunt dispusi sa ia in grija si copii mai mari, dar acestia nu mai au dreptul sa infieze copii romani. Avand in vedere aceste conditii vitrege, este de la sine inteles de ce acesti copii au viitorul compromis. Drama lor este dezvaluita, pe larg, la Romania, te iubesc!.

In aceeasi editie a emisiunii, Rares Nastase prezinta un reportaj despre zonele defavorizate ale Romaniei, tara care, potrivit unui raport al Comisiei de la Bruxelles, este campioana la saracie. Nu mai putin de 33% dintre romani intampina privatiuni materiale grave, iar la aceasta situatie trista si rusinoasa au contribuit cele 28 de zone defavorizate din toata tara, in care romanii se zbat la limita subzistentei.

Dupa decenii intregi de avant, zonele monoindustriale sunt astazi adevarate enclave ale saraciei. Candva motoarele unei intregi economii, ele s-au transformat radical prin disponibilizari masive si strategii incoerente. La cata glorie au adunat in ultimul secol, de tot atata decadere au avut parte in ultimul deceniu.

Din pacate, in acest moment Romania n-are nici o strategie pentru aceste zone, in vreme ce alte tari din blocul comunist le-au transformat in poli de atractie pentru cei mai mari investitori ai lumii. Cum a fost posibil sa se ajunga in aceasta situatie si care sunt factorii care au contribuit din plin la ea, duminica, la Romania, te iubesc!.
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies