Romania, te iubesc! demonstreaza cum sistemul de invatamant distruge viitorul copiilor supradotati

Romania, te iubesc! demonstreaza cum sistemul de invatamant distruge viitorul copiilor supradotati
Data publicarii: 17 Noiembrie 2017
Data actualizare: 17 Noiembrie 2017
Duminica aceasta, de la ora 18:00, la Romania, te iubesc!, Paula Herlo, corespondent special Stirile PRO TV, va prezenta un reportaj despre copiii supradotati din tara noastra si cum sunt ei tratati de stat si de sistemul de invatamant.

Acest reportaj trage un semnal de alarma asupra viitorului tarii, asupra copiilor geniali si a posibilitatilor de dezvoltare pe care acestia le au in Romania. Paula a descoperit in demersurile sale ca exista mii de copii brilianti, care, din pacate, nu au parte de o educatie adaptata nevoilor sau intereselor de dezvoltare pe care le au. 

„Romania isi alunga viitoarea elita pentru ca guvernanti nu sunt in stare sa aplice o lege existenta care prevede identificarea copiilor brilianti si infiintarea de centre in care ei sa primeasca educatie diferentiata. Sunt 10 ani de cand ministrii care s-au perindat pe la carma Ministerului Educatiei si Cercetarii au refuzat sa aplice legea, ignorand zeci de mii de copii care, astfel, ar avea sansa sa-si atinga potentialul maxim si sa exceleze in zone care ar putea face din Romania o tara supradotata!”, spune Paula Herlo despre situatia reala descoperita pe teren.

Ce nevoi au acesti copii, ce simt ei in legatura cu tara in care traiesc, care sunt planurile lor de viitor, dar si ce spun autoritatile despre creearea unor conditii si aplicarea unei legi esentiale in ceea ce ii priveste, ramane de vazut la Romania, te iubesc!


Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?

Toate reportajele pot fi urmarite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies