"Romania, te iubesc!", intre sacrificiu si reusita cu Anca Nastasi si Alex Dima. Duminica, de la 18:00

Romania, te iubesc! , intre sacrificiu si reusita cu Anca Nastasi si Alex Dima. Duminica, de la 18:00
Data publicarii: 16 Mai 2014
Data actualizare: 17 Mai 2014
"Romania, te iubesc!" prezinta duminica aceasta doua cazuri impresionante, primul al celor care au iluzia succesului material in afara tarii, cu pretul sacrificarii vietii de familie, si al doilea al celor care au obtinut un real succes in Romania.

Primul reportaj, realizat de Anca Nastasi, aduce in prim plan greutatile romanilor plecati sa munceasca in strainatate, in special cazul femeilor care lucreaza in domeniul ingrijirii batranilor. Cei mai multi au iluzia stabilitatii financiare, obtinand salarii bune si ajutandu-si familiile din tara. insa materialul arata si cealalta fata a acestei situatii, vazuta prin ochii celor plecati si prin cei ai familiilor lor. Ajunsi acolo, multi dintre romani nu sunt tratati corespunzator si muncesc din greu, departe de cei dragi.

Alex Dima a realizat al doilea material din editia de duminica, prezentandu-l pe Dimitrie Musca, un inginer din Curtici care a revolutionat conceptul de CAP. Povestea lui incepe in 1987, cand a ajuns presedintele Cooperativei Agricole de Productie (CAP) din oras, cea mai slaba, la acea vreme, din vestul tarii. in scurt timp, a reusit sa aduca CAP-ul pe profit si le-a facut lucratorilor o brutarie si o cantina, atragandu-i de partea lui.

Dupa aceea, in 1990, oamenii i-au dat CAP-ului condus de inginerul Musca pamanturile, iar ei au ramas actionari. Domnul Musca le-a rasplatit increderea, transformand firma intr-o companie care aduce profit. CAP-ul s-a transformat in CAI (Combinat Agroindustrial), devenind prima firma agricola privata din tara. Pana acum, compania a adunat 3500 de actionari, cu 7500 de hectare, detinand camp, ferma de vaci, complex de porcine si 35 de magazine de desfacere. in prezent, combinatul a ajuns la o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro pe an.

"Romania, te iubesc!" este o emisiune marca stirile ProTV, prezentata de Cristian Leonte si difuzata in fiecare duminica, de la 18:00. Echipa stirilor ProTV isi propune cu fiecare editie sa faca dezvaluiri romanilor si sa le arate realitatea din spatele problemelor sociale din tara.

_______________________________

Duminica de duminica, timp de 60 de minute, Cristian Leonte si corespondentii speciali Paula Herlo, Anca Nastasi, Alex Dima, Cosmin Savu si Rares Nastase, aduc in atentia telespectatorilor anchete, reportaje de culise, interviuri si analize complexe.
PRO TV este recunoscut pentru reportajele sale cu caracter social, fiind prima televiziune est-europeana care a castigat un premiu Emmy pentru campania "Tu stii ce mai face copilul tau?"
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies