Romania, te iubesc! patrunde in culisele teatrului romanesc

Romania, te iubesc! patrunde in culisele teatrului romanesc
Data: 23 Martie 2011
„V-am dat teatru, vi-l paziti ca pe un lacas de muze”, asta spunea poetul Iancu Vacarescu acum doua sute de ani, la inaugurarea primului spectacol din Romania. De atunci si pana acum, lumea s-a hranit cu mirajul teatrului. Si, mai ales, in vremuri de criza, romanii  merg la teatru in numar impresionant, dintr-o nevoie coplesitoare de a uita, fie si pret de cateva ore, de realitatea zilelor noastre. Duminica, pe 27 martie, intr-o noua editie a emisiunii Romania, te iubesc! corespondentul special Toni Dohotariu invita telespectatorii in culisele teatrului romanesc.

In ciuda faptului ca exista un public care vine la teatru intr-un numar coplesitor si tot mai multi tineri aleg sa devina actori, spectacolele de altadata lipsesc, asa cum afirma marii maestri ai teatrului romanesc. „Teatrul pe care il faceam noi nu se mai joaca”, marturiseste Misu Fotino, „Daca ceva radical nu se produce, teatrul in Romania, teatrul in lume merge in jos, cum societatea toata merge in jos, mergem mecanic spre consumerism”, declara si Andrei Serban.

Telespectatorii vor putea sa afle cum reuseste sa reziste primul teatru independent din Romania si vor pasi in cel mai nou si elegant teatru din Bucuresti, bugetar, dar profitabil. „De stat, particular, clasic sau neconventional, teatrul nu moare, teatrul se transforma. Si nu are varsta cat timp reuseste sa emotioneze ceva in sufletele noastre”, a marturisit Toni.

Dupa aproape o viata pe scena, Misu Fotino, Victor Rebengiuc, Marcel Iures, Ducu Darie si Andrei Serban ofera un regal de povesti din spatele scenei. Culise, secrete, repetitii inedite la piese care se joaca numai cu casa inchisa, actori uriasi in ipostaze necunoscute, un spectacol de mare clasa din spatele cortinei duminica, pe 27 martie, la Romania, te iubesc!.

Intra pe www.stirileprotv.ro si vezi integral emisiunile "Romania te iubesc"

 
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO