"Romania, te iubesc!" prezinta indolenta statului roman fata de un potential neexploatat de zeci de milioane de euro

Romania, te iubesc! prezinta indolenta statului roman fata de un potential neexploatat de zeci de milioane de euro
Data publicarii: 30 Mai 2014
Data actualizare: 30 Mai 2014
Duminica, 1 iunie, de la ora 18:00, "Romania, te iubesc" aduce in atentia telespectatorilor indiferenta nationala fata de o bogatie naturala care ar putea transforma Romania intr-un urias spa. Turismul balnear ar putea reprezenta un colac de salvare pentru economia locala, insa starea de colaps in care se afla in prezent statiuni balneare ale tarii arata o lipsa crasa de vointa si de viziune. 

Romania detine o treime din izvoarele termale si minerale din Europa si orice alta tara de pe continent ar valorifica si exploata intens o astfel de bogatie. De la Baile Felix la Borsec, de la Sovata la Buzias sau de la Baile Tusnad la Herculane, tara noastra are un potential urias care i-ar putea aduce anual zeci de milioane de euro, bani pe care, insa, îi rateaza din cauza lipsei de strategii si investiții relevante in turismul de sanatate. Putinele investitii realizate sunt insuficiente si de fatada, neavand puterea de a relansa acest sector.

"Romania, te iubesc!" va prezenta o radiografie a principalelor statiuni balneare ale tarii si a situatiei aberante care le intensifica degradarea. Corespondentul PRO TV Rares Nastase a discutat cu batrani care isi aduc aminte cu nostalgie de gloria de demult a acestor statiuni, cu investitori care vorbesc despre dificultatile cu care se confrunta si cu reprezentanti ai autoritatilor care ridica neputinciosi din umeri.

Una dintre statiunile care vor fi prezentate in aceasta editie a emisiunii este Baile Herculane. In prezent, locul este dezolant pentru cei care ajung pentru prima oara in acest oras, precum si o mare dezamagire pentru cei care l-au vizitat in trecut. Statiunea de suflet a familiei regale se vinde de cativa ani la bucata, iar cumpartorii care se perinda nu demonstreaza deocamdata ca ar putea transforma zona intr-o destinatie turistica moderna. Investitiile sunt inca timide, iar putinii turisti sunt intampinati de paragina si santiere. 

Duminica, de la ora 18:00, "Romania, te iubesc" prezinta starea halucinanta si aberanta a statiunilor balneare, interesele ascunse si lipsa de viziune din acest sector care arata ca Romania nu-si doreste bani, locuri de munca sau faima.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies