Romania te iubesc! prezinta o radiografie a sistemului sanitar aflat in moarte clinica

Romania te iubesc! prezinta o radiografie a sistemului sanitar aflat in moarte clinica
Data: 20 Aprilie 2018
In aceasta duminica, de la ora 18:00, la Romania, te iubesc!, telespectatorii sunt invitati sa urmareasca un reportaj realizat de Paula Herlo, corespondent special Stirile PRO TV, care face o radiografie a sistemului sanitar din tara noastra, aflat in moarte clinica de ani buni. 

Paula Herlo a mers in spitalele din tara, a stat de vorba cu medici, pacienti si autoritati pentru a descoperi cine este vinovat si mai ales de ce sistemul sanitar este cu un picior in groapa. Principalele cauze sunt: bani putini, fraude, multi asigurati tinuti in spate de putini salariati si managementul prost al spitalelor. Timp de 30 de ani sistemul sanitar a avut numai de suferit, important de vazut este din cauza cui. 

Va facem cunostinta cu sistemul sanitar in cele mai profunde plagi ale lui. Imaginati-va ca e o creatura care e hranita din patru surse: Casa de asigurari de Sanatate unde se aduna contributiile noastre (33.769.300.000 lei – 7 miliarde de euro) , Ministerul Sanatatii care vireaza bani de la buget, taxa de viciu si de jocuri de noroc (aproape 2 miliarde de euro), dar si Consiliile Judetene si locale ale caror sume nu le-a centralizat nimeni pana acum. Asadar, in sistem intra peste 9 miliarde de euro in fiecare an. Am incercat sa aflam si de la decidenti care sunt motivele pentru care indiferent de cati bani se aloca sanatatii ea tot bolnava e. Am luat programul de guvernare unde sanatatea are dedicate 10 pagini de promisiuni si-am intrebat!, a declarat Paula Herlo!

Cum functioneaza sistemul de stat si privat, cum se impart fondurile si de ce nu sunt suficiente, ce au avut de spus autoritatile despre problemele existente, la ce sume se ridica mita in sistem, dar si exemple de spitale de stat care au norme si conditii de spital privat, ramane de vazut duminica, la Romania, te iubesc!

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?
Toate reportajele pot fi urmarite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.




VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO