Romania, te iubesc! prezinta un nou reportaj plin de emotie, semnat de Paula Herlo

Romania, te iubesc! prezinta un nou reportaj plin de emotie, semnat de Paula Herlo
Citeste mai mult despre: Romania, te iubesc!, Paula Herlo, reportaje,
Data: 02 Octombrie 2014
Cel de-al doilea episod Romania, te iubesc! prezinta un material semnat de Paula Herlo care ne dezvaluie destinul sumbru al copiilor si adultilor cu dizabilitati, fara familie, care au avut nesansa sa ajunga in niste centre de recuperare, care in loc sa le ofere o viata mai buna ii obliga la un trai in conditii inumane.

Paula Herlo declara: Sunt aproape 400 de instiutii denumite pompos Centre de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap, care adapostesc 17.000 de adulti si 7.000 de copii. in realitate sunt mici inchisori, ferite de ochii lumii si ferecate de autoritati, in care odata intrati mai ies doar dupa moarte. Imagini filmate cu camera ascunsa in noua astfel de locuri arata ca dupa 24 de ani de la deschiderea lagarelor de exterminare a copiilor cu dizabilitati, Romania a ramas cu handicapul de a nu reusi sa le acorde sanse la o viata decenta.”

Aceasta problema dureaza de foarte multi ani, insa in 2004, pentru a putea finaliza aderarea la UE, Romania a promis ca va acorda o atentie speciala copiilor si tinerilor abandonati. tara si-a asumat in acel moment scoaterea lor din institutiile in care se aflau, aceleasi institutii pentru care Romania a fost aratata cu degetul in intreaga lume, prin filmele care prezentau viata din lagarele de exterminare a persoanelor cu dizabilitati si mutarea lor in centre de recuperare.

Paula a patruns in aceste centre si a filmat cu ajutorul camerei ascunse care este situatia actuala in acest tip de institutii. Este singura persoana care a reusit sa intre in acest cerc inchis si care a filmat ceea ce se intampla dincolo de usile inchise - o Romanie ascunsa, niste oameni care sunt tinuti departe de ochii lumii si care nu exista in acte.

Conditiile in care traiesc sunt inumane: fara apa si caldura, fara usi la toalete, perdele la geamuri, sapun sau hartie igienica la toaleta. Dorm in paturi de fier, in camere cu ciment pe jos iar unii dintre ei sunt legati cu lantul de pat.

Paula spune despre conditiile de trai: Copiii scosi de straini la inceputul anilor 90 din lagarele de exterminare comuniste au ajuns sa traiasca in altele. Mai mici. Unele au fost tapetate cu gresie si faianta. Altele sunt in continuare utilate cu paturi de fier. intre peretii lor sunt insa oameni care daca ar primi ingrijirea potrivita ar putea duce o viata normala. intr-o comuna din Braila am descoperit un loc care adapostea noua tineri care traiau in conditii greu de imaginat, pe care am reusit sa-i scoatem de acolo. Pentru restul am cerut autoritatilor sa-si asume salvarea lor. si-i vom urmari facand asta pana cand niciun copil sau adult nu va mai trai in conditiile astea.”

Noul sezon Romania, te iubesc! a debutat in forta cu un material semnat de Rares Nastase despre flota de pescuit oceanic a Romaniei disparuta subit, ca si cea maritima. Povestea captivanta prezentata in episodul cu numarul 200 a adus in minutul de aur, la 18:58, aproximativ 1.300.000 de telespectatori in fata micilor ecrane.

Romania, te iubesc! a inregistrat 5 puncte de rating si 15.6% share in intervalul de difuzare 18:01 – 19:00, pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani. Locul doi a fost ocupat de Prima TV cu 2.3 puncte de rating si 7.0% share pe aceasta categorie.

La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus cu 4.6 puncte de rating si 12.2% share. Clasata pe locul doi pe targetul din mediul urban, Antena 1, a inregistrat o audienta medie de 2.7 puncte de rating si 7.2% share.

La nivel national, PRO TV ramane si de aceasta data pe primul loc cu o audienta medie de 3.9  puncte de rating si 11.7% share, iar pe locul secund Antena 1 cu 2.6 puncte de rating si 7.8% share.

 

Descopera in episodul de duminica, de la ora 18:00, pe PRO TV ce solutii pot fi abordate pentru a le da acestor oameni o sansa reala la viata!

FULLSCREEN
Romania, te iubesc! prezinta un nou reportaj plin de emotie, semnat de Paula Herlo
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO