"Romania, te iubesc!" revine cu cel de-al noualea sezon, din 30 septembrie

Data publicarii: 20 Septembrie 2012
Data actualizare: 20 Septembrie 2012
Jurnalistii de prestigiu din redactia Stirilor ProTv continua din 30 septembrie seria de anchete uluitoare.

Inca de la debut, Romania, te iubesc! si-a cucerit telespectatorii prin intermediul anchetelor puternice, care dezvaluie adevaruri dureroase care afecteaza societatea romaneasca in prezent, iar in haosul jocului de imagini, opinii si emotii create in jurul Romaniei, emisiunea s-a dovedit a fi o oglinda menita sa reflecte o perspectiva clara si riguros documentata asupra diferitelor realitati. 

Un nou sezon, noi editii in care ne cunoastem mai bine tara si pe oamenii ei”, spune ferm gazda emisiunii, Cristian Leonte. “Corespondentii au documentat indelung subiecte puternice, care vorbesc deschis, dur poate, dar intotdeauna adevarat despre situatii care ne dor pe toti. Bineinteles ca echipa Romania, te iubesc! a vizitat si locuri si oameni frumosi, care isi pretuiesc tara si va invitam sa ii cunoasteti”, a mai declarat Cristian Leonte. 

Si in acest sezon, reportajele corespondentilor stirilor ProTv vor viza toate domeniile in care sistemul da dovada de mari lacune si deficiente. Paula Herlo, laureata a premiului Emmy, va arata colapsul in care se afla sistemul sanitar si va vorbi despre drepturile acestora, incalcate in fiecare zi. “Vom demonstra ca in Romania, uneori, dreptul la sanatate e calcat in picioare chiar de cei care ar trebui sa ne salveze vietile”, marturiseste Paula. 

Alex Dima sapa un subiect care afecteaza toti locuitorii Romaniei: agricultura. “Voi vorbi despre irigatii, seceta, autoritati incompetente, agricultori care fac greseli capitale si pierd tot in acest an, despre comoara pe care ne-a dat-o Dumnezeu si de care habar nu avem sa profitam”, spune revoltat Alex. 

Si daca de agricultura depinde ce pune tot romanul pe masa, Anca Nastasi aduce in discutie iuresul care face ca o tara intreaga sa se indoape cu pastille care se intrec in promisiuni rupte din basme. “O tema extrem de actuala pe care o voi aborda sunt suplimentele nutritive – o piata fabuloasa, care castiga tot mai mult teren in Romania. Tot romanul e in cautarea pastilei miraculoase: care sa-l scape de boala, sa-l intinereasca, sa-l slabeasca, sa-l detoxifieze, sa-l faca mai frumos, mai destept sau mai puternic. Veti cunoaste oameni care inghit si 40 de pastile pe zi, doar ca sa se mentina in forma. Despre secretele si riscurile ascunse ale suplimentelor nutritive care se cumpara azi ca painea calda, fara reteta – de la farmacie, piata, supermarket sau magazine specializat ne vorbesc doctorii si consumatorii”, declara corespondentul Stirilor ProTv Anca Nastasi. 

Rares Nastase a luat in vizor marile fraude, in special evaziunea fiscala si modalitatile prin care statul roman e prejudiciat in diverse domenii. “Am intrat in maruntaiele afacerilor cu fier vechi si am descoperit o serie de lucruri interesante pentru opinia publica. O tara intreaga e vanduta la bucata, iar Romania se dovedeste in continuare o inepuizabila resursa de fier – nu din minereurile din munti, ci din tot ce s-a construit inainte de ’89”, dezvaluie Rares. 

Tot despre bani publici cheltuiti in scopuri obscure vorbeste si Cosmin Savu, care declara ca nu se va feri sa arate vinovatii de dezastrul din economia romaneasca. “In acest sezon voi vorbi despre ARO – masina romaneasca. Contracte prost facute, interese imense, politicieni corupti, intr-o ancheta in care ii vom regasi pe toti cei responsabili de dezastrul ARO Campulung”, marturiseste corespondentul Stirilor ProTv Cosmin Savu.  
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies