"Romania te iubesc!" va patrunde in culisele DNA

Romania te iubesc! va patrunde in culisele DNA
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc!, ProTV,
Data publicarii: 18 Decembrie 2015
Data actualizare: 18 Decembrie 2015
Duminica, echipa Romania, te iubesc! a pregatit trei reportaje care demonstreaza ca este posibila schimbarea, fie in educatie, stil de viata sau in sistem.

Cosmin Savu, corespondent special Stirile PRO TV, a patruns in culisele DNA, una dintre cele mai invocate institutii din spatiul public, de unii hulita, privita cu teama sau neincredere, iar de altii cu respect si speranta. Cosmin a patruns in culisele institutiei in care nu exista zi fara arestare sau descindere, in care ministri, politicieni sau sefi de institutii publice sunt cu totii vizati de anchetatori. „Incercam sa facem profilul unui procuror DNA, Paul Dumitriu, unul dintre cei mai longevivi anchetatori, din cei peste 200 de procurori dintr-o institutie in care media de varsta este sub 40 de ani. Este trist ca dupa 26 de ani de libertate, sperantele romanilor de schimbare se leaga de o institutie cu procurori si politisti. Pornita greu si parca tardiv, lupta anti-coruptie este in interesul tuturor, atat timp cat hotiile sunt stopate si banii recuperati. Dar pana atunci mai e mult!”, a declarat Cosmin. 

Rares Nastase, corespondent special Stirile PRO TV, a realizat un reportaj despre un cuplu care poate parea atipic. Sotii Dinca sunt doi bloggeri fotografi care au decis sa isi traiasca viata ajutand si luand atitudine, iar in acelasi spirit isi educa si copiii. Sotii Alexandra si Bogdan Dinca sunt implicati in mai multe proiecte sociale si au facut voluntariat. Prin prezenta lor la proteste, simt ca e de datoria lor sa taxeze sistemul, ori de cate ori acesta are derapaje. Prin toate actiunile lor, ei vor o societate mai buna, mai onesta si mai normala pentru copiii lor. „Merg la proteste impreuna cu copiii lor. Lia are patru ani, Andrei are sapte ani si sunt invatati de mici cum sa isi ceara drepturile. Le explica intr-un limbaj adecvat ce inseamna coruptia si ce inseama sa fii om corect in societate. I-au obisnuit sa fie empatici si responsabili, sa iasa in fata si sa ia atitudine atunci cand vad o nedreptate.”, a declarat Rares. 

Alex Dima, corespondent special Stirile PRO TV, le va arata telespectatorilor cum se pot realiza lucruri extraordinare prin unirea fortelor. La Radauti exista un asezamant bine organizat, construit special pentru copiii fara familie, astfel incat sa aiba o sansa la educatie, la grija, afectiune, la o viata normala. „Caminul de copii este facut de un calugar in colaborare cu statul, o noutate pentru Romania, in care 124 de copii traiesc in conditii civilizate!”, a spus Alex Dima. 

Duminica aceasta, de la ora 18:00,  telespectatorii vor vedea trei exemple total diferite de schimbare, abordare a schimbarii si implementarea ei, trei paliere diferite din care avem ceva de invatat. 

Toate reportajele marca Romania, te iubesc! pot fi vazute pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro sau pe voyo.ro

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies