Romanii si-au ales pe 6 decembrie presedintele

Romanii si-au ales pe 6 decembrie presedintele
Data publicarii: 06 Decembrie 2009
Data actualizare: 06 Decembrie 2009
Trei dintre cele patru sondaje facute publice pe 6 decembrie la ora 21:00, imediat dupa inchiderea urnelor, il dau invingator in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale pe liderul PSD, Mircea Geoana. Ultimul sondaj ii plaseaza pe cei doi la egalitate.

La ora 22:30, pe 6 decembrie, rezultatele sondajelor aratau astfel:

Candidatul PSD la presedintie Mircea Geoana a obtinut, la scrutinul de duminica, 50,7% din voturi, iar Traian Basescu 49,3%, potrivit rezultatelor finale ale exit poll-ului realizat de CURS pentru TVR, informeaza Mediafax.

Potrivit exit poll-ului INSOMAR, difuzat de Realitatea TV, Mircea Geoana a obtinut 51,2% din voturi, in timp ce Traian Basescu are 48,8%.

La ora 21:00, rezultatele sondajelor aratau astfel:


Mircea Geoana
este castigatorul alegerilor prezidentiale cu 51,2% din voturi la scrutinul de duminica. Geoana are un avans de 2,4% in fata contracandidatului sau, Traian Basescu, potrivit exit poll-ului realizat de CCSB, pentru Antena 3, pe baza datelor centralizate pana la ora 19:00 si citat de Mediafax.

Conform datelor centralizate de CURS, Geoana a obtinut 50,80 % din voturi, in timp ce Traian Basescu a fost votat de 49,20 % dintre alegatori.

Potrivit exit poll-ului INSOMAR, realizat pentru Realitatea TV si citat de Mediafax, Mircea Geoana a obtinut 51,6% din voturi, in timp ce Traian Basescu are 48,4%.

Tot Mediafax scrie ca exit poll-ul comandat de TVR la CURS arata ca pana la ora 19:00, liderul social-democrat a obtinut 50,80 % din voturile alegatorilor, in timp ce actualul presedinte, Traian Basescu, a obtinut 49,20%.

Traian Basescu a obtinut 50% la alegerile de duminica, iar Mircea Geoana 50%, potrivit rezultatelor exit poll-ului efectuat de CSOP pentru B1TV, citat de aceeasi agentie, Mediafax.  

Vezi aici video cu primele reactii ale celor doi candidati!

Declaratiile oamenilor politici, dupa aflarea primelor estimari.

Traian Basescu: Am castigat, "sondajele reale" de la ora 19:00 confirma asta.

BEC: Prezenta la vot la nivel national pana la ora 21:00 - 56,99%

Profil de candidat: Traian Basescu si Mircea Geoana

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies