Ronaldo, exclus din naționala Portugaliei în urma acuzațiilor de viol

Ronaldo, exclus din naționala Portugaliei în urma acuzațiilor de viol
Citeste mai mult despre: Cristiano Ronaldo, Portugalia, ronaldo viol,
Autor: Redactia
Data publicarii: 04 Octombrie 2018
Data actualizare: 04 Octombrie 2018
Presa lusitană a anunțat că starul lui Juve, Cristiano Ronaldo, nu va participa la ultimele meciuri ale naționalei din acest an. Ronaldo va lua, însă, parte la meciurile naționalei Portugalei din 2019.

Decizia selecționerului Portugaliei, Fernando Santos, vine în plin scandal legat de acuzațiile de viol formulate de  Kathryn Mayorga. 

Mai precis, starul lusitan a fost lăsat în afara naționalei pentru al doilea meci pe care Portugalia îl dispută în Liga Națiunilor UEFA, cu Polonia (meciul e programat pentru 11 octombrie) și un meci amical de la Glasgow împotriva Scoției (programat pentru 14 octombrie).

Santos a declarat într-o conferință de presă că această decizie  de a-l exclude pe Ronaldo din naționala Portugaliei până la finalul anului a fost luată după o conversație între el, Cristiano și șeful federației portugheze de fotbal. 

Context: 

Decizia luată de Santos vine în contextul în care poliţia din statul american Las Vegas a anunţat că a redeschis ancheta privind acuzaţiile de viol care îi sunt aduse lui Ronaldo de o femeie în vârstă de 34 de ani.

Kathryn Mayorga, femeia care l-a acuzat pe Ronaldo de viol, a detaliat într-un interviu acordat publicației Der Spiegel acuzațiile pe care i le aduce fotbalistului. 

Ea susține că a fost violată de fotbalist într-un hotel din Las Vegas, în urmă cu nouă ani. 

Ronaldo a negat zile trecute toate acuzațiile, inclusiv prin intermediul firmei de PR care îi apără interesele. "Este pur și simplu o ficțiune. O invenție a jurnaliștilor.", au declarat reprezentanții lui Ronaldo. 

Ulterior, atacantul lui Juventus a făcut inclusiv un live pe Instagram în care le-a spus fanilor: "Știri false. Doar știri false. Vor să fie și ele celebre și se folosesc de numele meu... E normal". 

Potrivit noilor declarații ale femeii, agresiunea ar fi avut loc în vara în care Ronaldo a plecat de la Manchester United pentru a semna cu Real Madrid. El i-ar fi și plătit femeii 375.000 de dolari pentru a nu merge în instanță. 

Mayorga a povestit că l-a cunoscut pe starul argentinian în clubul de noapte în care lucra. Acesta ar fi invitat-o în camera sa de hotel, unde l-a rugat să-l sărute, iar ea a acceptat pentru că, susține ea, s-a gândit că așa va ,,scăpa mai repede” de el. 

,,Cu toate astea, i-am spus nu de mai multe ori când m-a rugat să mergem mai departe, dar nu a vrut să asculte. După ce m-a violat, nu mai voia să mă lase să părăsesc camera de hotel. Mi-a fost foarte frică!”, a mărturisit ea.

Der Spiegel a prezentat și un facsimil din raportul poliției întocmint în 13 iunie 2009, atunci când se presupune că a avut loc agresiunea. În facsimil e vizibil faptul că raportul poliției era indexat cu "Tip 426", adică sub codul pentru viol.

Ronaldo a răspuns acestui material din Der Spiegel prin intermediul avocatului său, care a spus că publicarea articolului ,,e ilegală” pentru că, susține el, afecează drepturile personale ale fotbalistului. 

În replică, reprezentanții legali ai Der Spiegel au spus că dezvăluirea raportului poliției și publicarea interviului cu Mayorga nu sunt ilegale, cu atât mai mult cu cât plângerea împotriva fotbalistului e publică. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies