S-a aflat numele persoanei de încredere care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat: „I-a recomandat...”.

S-a aflat numele persoanei de încredere care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat: I-a recomandat... .
Data publicarii: 14 Septembrie 2023
Data actualizare: 14 Septembrie 2023
În urmă cu două zile, Simona Halep a primit verdictul în scandalul de dopaj. Fostul numărul unu mondial a primit o suspendare de patru ani, dar a făcut apel și este dispusă să lupte în continuare, pentru a demonstra că este nevinovată.

Încă de anul trecut, de când a fost acuzată de dopaj, Simona Halep a declarat că a înghițit roxadustat neintenționat, lucru pe care vrea să îl demonstreze. Conform sport.ro, o persoană de încredere din cercul apropiat al Simonei i-a recomandat suplimentul contaminat, care a dus la suspendarea ei.

Mai exact, este vorba chiar de Candice Gohier, fizioterapeuta sportivei, care i-a recomandat un supliment de colagen, în urma unei accidentări pe care o suferise la nivelul coapsei drepte. Recomandarea fizioterapeutei a venit în urma unei alte recomandări, făcută de Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou. 

I-au fost recomandate trei suplimente, iar Simona Halep ar fi întrebat dacă sunt verificate, pentru a se asigura că totul este în regulă, răspunsul primit fiind unul afirmativ. Mai mult decât atât, Halep și Gohier au citit lista de ingrediente și nu au observat prezența vreunei substanțe care să o afecteze din vreun punct de vedere. 

„Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da (...) 

Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, este prezentat în motivarea ITIA.

Antrenorul Patrick Mouratoglou susține că Simona Halep este tratată incorect de ITIA și speră să își poată face dreptate la TAS, descriindu-l ca fiind „singurul tribunal care nu este controlat de ITIA”. 

„Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei şi nu cred că a tratat-o într-un mod acceptabil. Sper că WTA, ATP şi PTPA vor face tot ce le stă în putinţă pentru a schimba un sistem care distruge carierele unor jucătoare nevinovate”, a declarat acesta. 


Sursa foto: Instagram I simonahalep, Getty Images

VEZI ȘI VIDEO 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!