Sacha Baron Cohen, dat în judecată pentru un prejudiciu de 95 de milioane de dolari

Sacha Baron Cohen, dat în judecată pentru un prejudiciu de 95 de milioane de dolari
Autor: Dan Brumar
Data: 11 Septembrie 2018
Glumele nesărate îl costă o avere pe actorul britanic Sacha Baron Cohen. Cunoscutul comediant, care l-a interpretat pe Borat, a fost dat în judecată de un politician pe care l-a umilit într-o emisiune televizată.

Show-ul de televiziune „Who is America?” generează doar scandaluri peste Ocean, iar vedeta negativă este Sacha Baron Cohen, care îl moderează. Actorul a comis-o grav în episodul al treilea al controversatei emisiuni, când a lăsat să se înțeleagă că republicanul Roy Moore, invitat în emisiunea sa, este pedofil. Politicianul și soția lui au deschis acțiune în instanță sub acuzația de defăimare și i-au cerut lui Cohen daune morale în valoare de 95 de milioane de dolari.

Actorul britanic întinde coarda prea mult în show-ul TV difuzat de CBS, iar asta l-ar putea costa scump. După ce a pus capăt carierei lui Jason Spencer, membru al Camerei Reprezentanților din Congresul American, Cohen trebuie să facă față unui alt scandal de proporții, de data aceasta în instanță. Roy Moore, fostul candidat republican la Senat din partea statului Alabama, îl acuză de „provocare intenționată a unui stres emoțional, fraudă și defăimare”, în urma show-ului său din luna iulie a acestui an.

Cohen, care s-a dat drept „expert israelian în antiterorism”, l-a invitat pe Moore la un interviu, unde l-a informat că testează un dispozitiv dezvoltat de oamenii de știință israelieni, capabil să depisteze pe loc pedofilii. Conform „fișei tehnice”, aparatul urma să țiuie în prezența pedofililor, în urma unei simple scanări corporale. Când l-a apropiat de Moore, dispozitivul brevetat de israelieni a început să scoată un sunet ascuțit, semnalând prezența unui individ care a molestat copii.

Roy Moore a părăsit val-vârtej studioul, vădit deranjat de rezultatele „tehnologiei israeliene”. „Sprijin Israelul, însă nu și acest gen de lucruri. Mulțumesc”, a spus Moore în timp ce îi strângea mâna lui Cohen.

Politicianul republican a chemat în judecată și postul TV care difuzează emisiunea, argumentând că a fost victima unei farse fără temei. În documentele depuse la tribunal, Roy Moore precizează că a acceptat să participe la interviu crezând că acesta va fi găzduit de televiziunea israeliană „Yerushalayim TV”, care urma să-i înmâneze un premiu pentru angajamentul său pro-israelian. 

FULLSCREEN
Sacha Baron Cohen, dat în judecată pentru un prejudiciu de 95 de milioane de dolari
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO