Salma Hayek a oferit o solutie controversata pentru eliminarea diferentelor salariale de la Hollywood

Salma Hayek a oferit o solutie controversata pentru eliminarea diferentelor salariale de la Hollywood
Data publicarii: 17 Mai 2018
Data actualizare: 17 Mai 2018
Salma Hayek se numara printre actritele de la Hollywood care sustin miscarea impotriva hartuirii sexuale #MeToo si Time's Up.

Actrita de 51 de ani a vorbit in cadrul Festivalului de la Cannes despe diferentele salariale din industria cinematografica si a reusit sa atraga atentia publicului prin solutia oferita pentru rezolvarea acestei probleme. 

Salma Hayek le-a propus actorilor care sustin egalitatea de gen sa accepte onorarii mai mici pentru productiile cinematografice in care apar, astfel incat sa poata fi eliminat decalajul salarial dintre ei si actrite. 

Cu alte cuvinte, actrita de origine mexicana este de parere ca schimbarea in acest sens trebuie sa vina si din partea actorilor, nu doar a producatorilor. 

"In cazul in care ei nu vor face un sacrificiu, va fi dificil sa existe egalitate. A venit timpul sa fiti mai generosi cu actritele", a spus Salma Hayek. 

Actrita a mai adaugat ca egalitatea nu poate exista atunci cand, dintr-un buget de 10 milioane, un actor cere 9,7 milioane pentru aparitia sa. 

Asa cum era de asteptat, discursul Salmei Hayek a starnit si un val de rumoare. Exista voci care sustin ca acesta nu este o declaratie de egalitate intre barbati si femei, si asta pentru ca se concentreaza mai mult pe castigul unui angajat si nu pe respectul pe care acesta il primeste. 

"Probabil voi atrage multa ura cu aceste afirmatii. Sper sa mai primesc totusi roluri de acum inainte", a declarat Salma Hayek dupa acest discurs curajos. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies