Saltul din stratosfera al lui Felix Baumgartner a atras un numar record de afisari pe Youtube. VIDEO senzational

Saltul din stratosfera al lui Felix Baumgartner a atras un numar record de afisari pe Youtube. VIDEO senzational
Data: 15 Octombrie 2012
Austriacul Felix Baumgartner, care a realizat cu succes duminica, in jurul orei 21.08 (ora Romaniei), saltul in cadere libera din stratosfera, plonjand de la o altitudine record de peste 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, a depasit viteza sunetului, stabilind un record mondial.

Felix Baumgartner a avut in timpul coborarii o viteza de 1.342,8 de kilometri pe ora. Astfel, el a depasit viteza sunetului, care este de 1.227,6 kilometri pe ora.

Evenimentul a atras un numar record de vizualizari pe Youtube: peste 8 milioane de oameni de pretutindeni au fost curiosi sa vada saltul LIVe, scrie huffingtonpost.com.

Felix Baumgartner este prima persoana din lume care a depasit viteza sunetului, fara a se afla intr-un avion. Acest record a fost atins chiar in ziua in care se celebreaza 65 de ani de la primul zbor cu un avion supersonic, care a fost pilotat de Chuck Yeager in 1947, informeaza Sky news.

 

Felix Baumgartner a urcat in stratosfera intr-o capsula presurizata, trasa de un balon urias cu heliu, dupa care a fost in cadere libera timp de peste patru minute, potrivit Sky News.

Recordul pentru saltul cu parasuta in cadere libera era detinut din 1960 de un fost colonel din aviatia americana (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spatiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sarit in gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

Felix Baumgartner a primit indicatii de la sol, in timpul ascensiunii si in timpul caderii sale, chiar de la cel al carui record l-a depasit, Joe Kittinger. Kittinger a participat si la conferinta de presa, organizata dupa reusita saltului lui Baumgartner.

Vezi imagini in premiera, filmate chiar de Felix Baumgartner in timpul saltului sau din spatiu:
 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO