Șapte sate superbe din România, pe care trebuie să le vizitezi toamna

Șapte sate superbe din România, pe care trebuie să le vizitezi toamna
Autor: Cora Popeanga
Data: 22 Octombrie 2018
România are peisaje de vis, care îți taie răsuflarea, iar acum, când toamna s-a așternut peste natură, o excursie într-un loc de poveste poate fi cea mai bună idee de relaxare și încărcare cu energie pozitivă.

Îți prezentăm mai jos o listă cu șapte sate superbe din țara noastră. Dacă plănuiești o escapadă în weekend și nu știi ce să alegi, te poți inspira din lista de mai jos. Nu vei da greș, indiferent de ce vei alege! 
1.Pleșa 

 

În Bucovina, destul de aproape de Gura Humorului, se află un sat superb, locuit  exclusiv de polonezi. Pleșa are peisaje superbe, iar sătenii sunt foarte primitori. Toamna, ceața se lasă peste sat dis de dimineața sau odată cu lăsarea serii, făcând ca micuța așezare să pară un tărâm magic. 

foto: Sorin Onișor/ Facebook
 

 

2.Șirnea

 

Este un sat superb din Brașov, amplasat la poalele Munților Piatra Craiului, în comuna Fundata.

În anul 1960, Șirnea a fost declarat primul sat turistic din România.

Pe 25 octombrie, în ziua Sfântului Dumitru, localnicii fac foc mare și dansează în jurul lui. Pe timp de iarnă, sătucul de munte pare desprins din povești.
 


sursa foto: Istock


3. Rîmetea

Este unul dintre cele mai frumoase sate din Transilvania. Mărginit de versanți abrupți, micuța așezare este extrem de interesantă, nu degeaba sătenii spun că soarele răsare aici de două ori pe zi. Practic, și la apus, razele se reflectă în versanții de la răsărit.

Localitatea este ideală pentru zbporul cu parapanta, excursii off the road sau escaladă. sursa foto: Istock

 

 

3. Viscri

 

A devenit cunoscut în toată lumea după ce Prințul charles și-a cumpărat aici o locuință. Satul se laudă, pe lângă peisajele care te lasă mut, una dintre cele mai spectaculoase și ami vechi biserici săsești, înscrisă în patrimoniul UNESCO.


sursa foto: Istock

 


4. Botiza 

 

Este un sătuc fermecător situat chiar în inima Maramureșului. Așezarea a fost atestată documentar în 1373. Izvorul cu ape minerale Borcut și manăstirea Botiza sunt principalele atracții ale satului.


 

High up above Botiza #botiza #maramures #romania

O postare distribuită de kgarrod (@kgarrod) pe5. Bârsana


Este unul dintre cele mai frumoase sate din Maramureș și din țară. Pe lângă peisajele de poveste, satul se laudă cu Mănăstirea Bârsana, cu portul popular, cu frumoasele porți sculptate și cu bucătăria aleasă. 
 


sursa foto: Istock

 


6. Biertan 

 

Este unul dintre cele mai frumoase sate medievale din România. Localitatea din Sibiu face parte din primele așezări germane de sași din Ardeal. Biserica fortificată din Biertan este inclusă în patrimoniul UNESCO. Străduțele vechi de sute de ani prin un aer romantic și deosebit de fermecător toamna. 

 foto: Sorin Onișor/ Facebook 


7. Sadova


Este un sat superb din Bucovina.  Așezarea pitorească se află la 80 de km de municipiul Suceava și este înconjurată de obcine. De aici poți porni în drumeții montane, plimbări prin păduri și te3 poți bucura de peisajul idilic și mâncarea foarte gustoasă din această zonă. 

FULLSCREEN
Opt sate superbe din România, pe care trebuie să le vizitezi toamna
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO