Scandal imens la trei ani dupa aparitia filmului "Avatar". Ce detalii au iesit la iveala despre pelicula recompensata cu trei premii Oscar

Scandal imens la trei ani dupa aparitia filmului  Avatar . Ce detalii au iesit la iveala despre pelicula recompensata cu trei premii Oscar
Citeste mai mult despre: Avatar, James Cameron, Oscar,
Data: 02 Iulie 2013
Artistul britanic Roger Dean l-a dat in judecata pe regizorul James Cameron din cauza ca acesta i-ar fi copiat ideile in filmul "Avatar" si ii cere despagubiri in valoare de 50 de milioane de dolari.

Roger Dean, care a creat coperte de album pentru trupele de rock progresiv Yes si Asia, a depus actiunea impotriva lui Cameron la un tribunal din New York, scrie Mediafax.

Artistul l-a acuzat pe Cameron ca "a copiat, distribuit si exploatat cu buna stiinta" imaginile sale originale. "Avatar" este filmul care a inregistrat cele mai mari incasari din toate timpurile, 2,8 miliarde de dolari de la lansarea sa, in 2009.

De asemenea, "Avatar" a fost nominalizat la noua premii Oscar in 2010 si a castigat trei distinctii - pentru cea mai buna scenografie, cea mai buna imagine si cele mai bune efecte vizuale. Actiunea din "Avatar" are loc pe o planeta indepartata, numita Pandora.
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO