Școala în care a învățat Michael Jackson, în paragină de peste 5 ani. Aici „Regele” a cântat pentru prima dată

Școala în care a învățat Michael Jackson, în paragină de peste 5 ani. Aici Regele a cântat pentru prima dată
Școala primară a lui Michael Jackson e abandonată. FOTO: RnK All Day YouTube/Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 14 Februarie 2022
Data actualizare: 14 Februarie 2022
Michael Jackson a urmat cursurile unei școli primare din statul Indiana, care se afla la doar două străzi distanță de casa familiei. Azi, Școala Elementară Garnett este o ruină, după ce a fost abandonată în grabă de ultimii administratori ai clădirii.

Michael Jackson a ajuns la Școala Elementară Garnett la vârsta de 6 ani, împreună cu doi dintre frații săi mai mari. Situată în orașul Gary, din comitatul Lake County, statul Indiana, școala primară s-a închis în 1970, din cauza declinului localității.

Până în 2001, aici a funcționat Academia Martin Luther King Jr., care s-a mutat într-un corp de clădire mai mare. Zece ani mai târziu, clădirea a găzduit o școală privată, care s-a închis definitiv în 2016. Totul a fost abandonat în interior și lăsat pradă distrugerii, furtului și vandalizării.

Școala este renumită în statul Indiana, deoarece aici Michael Jackson a cântat pentru prima dată în fața unei audiențe numeroase. Viitorul Rege al muzicii pop a interpretat piesa Climb Ev’ry Mountain în fața colegilor, profesorilor, părinților și fraților mai mari.

La scurt timp după acea experiență, Michael s-a alăturat trupei Jackson Brothers, pe care tatăl său a fondat-o. Avea doar 6 ani.


FOTO: RnK All Day YouTube

Mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Primele imagini cu școala lăsată în paragină au fost surprinse de vloggerul Robb Atch care, în 2020, a obținut dreptul de a filma în clădire. Ce a găsit în interior l-a surprins peste măsură.

Suntem în laboratorul de chmie. N-am mai văzut așa ceva niciodată. Au răsturnat toate mesele astea de laborator. Nu am mai văzut pe nimeni să vandalizeze un laborator de chimie dintr-o școală abandonată. Este nebunie”, a spus vloggerul în clipul său postat pe YouTube.

În video-ul său pot fi văzute table școlare, obiecte de mobilier și materiale didactice intacte, care puteau fi recuperate și refolosite. În filmare poate fi văzut (și auzit) chiar și un telefon fix cu butoane, care încă mai avea ton.

Tot ce era valoros, sunt sigur că tot ce e aici are sau a avut o valoare, a fost furat. Tot ce a mai rămas putea fi donat în scop caritabil, la persoanele de pe stradă, la persoanele care trăiesc chiar lângă această școală”, mai spune vloggerul.

Fotografii: RnK All Day YouTube/Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!