Se așteaptă aprobarea vaccinului împotriva COVID-19 pentru 12-15 ani! Când se va cere pentru copii între 6 luni și 11 ani?

Se așteaptă aprobarea vaccinului împotriva COVID-19 pentru 12-15 ani! Când se va cere pentru copii între 6 luni și 11 ani?
Data publicarii: 04 Mai 2021
Data actualizare: 04 Mai 2021
Potrivit CNN, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) este pregătită să autorizeze vaccinul Pfizer / BioNTech împotriva noului coronavirus pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
Un oficial al guvernului federal a declarat pentru CNN că autorizarea se va face până la începutul săptămânii viitoare.
 
Pfizer a declarat la sfârșitul lunii martie că un studiu clinic care a implicat 2.260 de copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani a arătat că eficacitatea vaccinului la aceste vârste este de 100% și serul este bine tolerat.
Vaccinuri Covid-19 pentru copiii mai mici

Pfizer a declarat marți dimineață că se așteaptă să se depună în septembrie, la FDA, autorizația de utilizare de urgență pentru vaccin pentru copiii cu vârstele cuprinse între 2 și 11 ani. Studiul privind siguranța și eficacitatea vaccinului la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani este în curs.

"Ne așteptăm să avem concluzii definitive în septembrie și să trimitem pentru un aprobare pentru două grupe, inclusiv pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2-5 ani și 5-11 ani”, a declarat marți CEO-ul Pfizer, Alert Bourla.
 
Bourla a declarat că pentru copiii de la 6 luni la 2 ani concluzia finală este așteptată în al patrulea trimestru al anului 2021.
 
Moderna își testează, de asemenea, vaccinul la copii cu vârsta de până la 6 luni și se așteaptă să ceară aprobarea.

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE - rețeta de paprikaș cu pui și balmoș

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies