Selly, dezbatere fără Monica Anisie. „Nu vrea să aibă o discuție despre viitorul educației din această țară”

Selly, dezbatere fără Monica Anisie. Nu vrea să aibă o discuție despre viitorul educației din această țară
Selly a vrut să discute deschis cu ministrul educației soluțiile sale pentru un învățământ performant
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 09 Octombrie 2020
Data actualizare: 09 Octombrie 2020
Selly a taxat lipsa ministrului Monica Anisie din platoul emisunii „Viitor cu clasă”, găzduită de Știrile PRO TV. Însă, vloggerul i-a adresat două mari întrebări, de la distanță.

Andrei Șelaru, pe care internauții îl știu pe numele de Selly, se aștepta la o dezbatere cu soluții pentru elevi, față în față cu responsabilul învățământului din România. Monica Anisie nu a venit la discuții, lăsând loc de interpretări din partea vloggerului și a celor care au urmărit emisiunea Viitor cu clasă.

Impresia mea este că nu vrea să fie confruntată cu adevărul, că nu vrea să aibă o discuție despre viitorul educației din această țară”, spus Selly în cadrul discuției avute cu jurnalista Roxana Hulpe.

În ciuda lipsei demnitarului, Selly i-a adresat ministrului Monica Anisie două întrebări fundamentale, ale căror răspunsuri ar fi adus mai multă lumină în ceea ce privește lipsa de performanță a sistemului de învățământ din România.

Prima întrebare: „De ce nu respectă legea? Articolul 70 din Legea Educației spune foarte clar că statul este obligat să creeze o platformă de e-learning, în care să ai cei mai buni profesori din România, înregistrați într-un studio, cu ilustrații, cu animații, explicând lecțiile. Predând online. De 9 ani, statul român e obligat să aibă treaba asta, pe care dacă am fi avut-o ar fi fost mult, mult mai bine decât acum. Nu s-ar fi pierdut atâția copii pe drum în acest sistem hibrid de lucru”, a spus Selly în cadrul emisiunii, care a fost transmisă pe site-ul Stirileprotv.ro și pe contul de YouTube al vloggerului.

A doua întrebare: „Aș întreba-o cum vede domnia sa reforma programei școlare? După părerea mea și a colegilor mei de generație sunt foarte multe noțiuini de care ai mare nevoie în viața reală, pe care școala le bagă sub preș”, a spus Selly, care consideră că unul dintre primele lucruri care ar trebuie schimbate este modalitatea de predare la clasă.

„Acest mod de predare, în care profesorul dictează, elevul scrie și totul se întâmplă doar textual, fără imagine, fără multimedia.... acest mod de predare trebuie să dispară. De asta se spune că de generația asta nu se lipește nimic. Păi cum să se lipească, de vreme ce ei sunt obișnuiți să aibă toate aceste resurse multimedia, și ajung la școală, unde se scrie după dictare, cu pixul pe foaie?”, s-a întrebat Selly.

Profesorul Dorobanțu: „Te invit la mine la școală”

În lipsa ministrului educației, dezbaterea a fost posibilă datorită prezenței unui alt reprezentant al școlii românești, Viforel Dorobanțu, profesor la școala din Curcani, județul Călărași. Dascălul a întărit cele spuse de Selly în ceea ce privește adaptarea învățământului la nevoile actuale ale elevilor.

Profesorul i-a lansat chiar o invitație lui Selly pentru a se implica în ajutorarea colegilor săi să ajungă la zi cu tehnologia.

Te invit la mine la școală, oricând vrei, și pe acei profi care întâmpină greutăți să-i ajutăm să transmită un mesaj corect către elevi, în acest context în care este păcat să nu ne folosim de orice resursă educațională pe care o găsim”, a spus acesta.

Selly, acuzat că se folosește de educație pentru propria imagine

Vloggerul a răspuns și unei acuzații venite din partea unora dintre românii care au observat preocuparea sa pentru educație. Unii consideră că a devenit vocal pe subiectul reformării învățământului românesc pentru a-și spori popularitatea. Cum a răspuns el?

Eu aveam două milioane de abonați înainte să deschid gura să spun orice despre educație. Ca să fim foarte clar înțeleși. Deci n-aveam nicio nevoie, pentru beneficiul meu, să-mi fac o grămadă de adversari, să se facă o grămadă de presiuni pe mine din partea multor persoane. N-aveam nicio nevoie, dar am simțit că am o responsabilitate față de generația mea, pentru că nimeni nu discută depre educație. Troată lumea gândește pe termen scurt; toată lumea vrea salarii mari, toată lumea vrea ajutoare sociale, toată lumea vrea să fie mai bine ACUM. Nimeni nu realizează că problemele pe care le avem îm prezent provin tot din educație precară”, a mai spus Selly.

Vezi și VIDEO: Ce nume crezi că va avea copilul lui Smiley? - Trending Review cu Daragiu - episodul 41

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!