Semne pe care le vezi peste tot, dar despre care nu stii ce sunt. Semnificatia celor mai populare simboluri

Semne pe care le vezi peste tot, dar despre care nu stii ce sunt. Semnificatia celor mai populare simboluri
Data: 28 Ianuarie 2017
Foarte multi dintre noi intalnim aceste simboluri peste tot si le folosim fara sa ne intrebam ce semnifica exact. Mai jos ai explicatiile celor mai populare simboluri pe care le vezi zi de zi.

Simbolul ,,&"

Se pare ca simbolul arata asa dupa ce au fost suprapuse cele doua litere ale conjuctiei latine "Et", care inseamna "si". Tiro, asistentul personal al lui Cicero a format pentru prima data simbolul ,,&", pentru a ajuta ca scrierea sa devina mai usoara.

Simbolul butonului de Bluetooth

Cuvantul ,,Bluetooth" vine de la porecla ReGELUI Harald Blatand, al Danemarcei. I se spunea asa pentru ca era un iubitor de "blueberries" (afine), iar dantura sa era mereu colorata din cauza fructelor. Initialele numelui lui, asa cum erau ele scrise in runele antice, suprapuse, formeaza simbolul butonului de bluetooth.

Butonul de ,,Power On"

In 1940, inginerii foloseau un sistem binar, in care 1 inseamna ,,pornit" si 0 inseamna ,,oprit". Ani mai tarziu, cele doua cifre au fost suprapuse, iar cercul si linia formeaza acum semnul de ,,Power on".

Simbolul pacii

A fost inventant in timpul protestelor din anul 1958 si este o combinatie a semnalelor de tip ,,semafor", care foloseaua literele N si D, pentru ,,Nuclear Disarmament".  In alfabetul ,,semafor", litera N se formeaza tinand cate un steag in ambele maini, indreptate in jos, iar litera D este formata dintr-un steag tinut deasupra capului. Vezi explicatia in imagini pe Brightside.

Simbolul ,,OK"

Nu in toate culturile acest semn inseamna ,,in regula", Franta dandu-i semnificatia de "zero" sau "nimic", atunci cand cineva il adreseaza altei persoane, ca forma de jignire, iar despre acest simbol exista mai multe explicatii:

  • Una dintre explicatii spune ca ,,OK" vine de la ,,Old Kinderhook", locul nasterii presedintelui Americii, Martin van Buren, care a folosit simbolul in campania sa electorala.
  • O alta semnificatie s-ar gasi in faptul c aun alt presedinte al aceleiasi tari isi dadea acordul, in scris, pe diverse documente, scriind ,,Oll Korrect", in germana, abreviat ,,OK".
  • Budistii spun ca semnul le este specific lor si ca este un gest intalnit atunci cand vor sa simbolizeze invatatura, gest pe care il face si Buddha.
Vezi imagini cu explicatiile complete pe Brightside
FULLSCREEN
Semne pe care le vezi peste tot, dar despre care nu stii ce sunt. Semnificatia celor mai populare simboluri
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO