Semnele unei sarcini cu probleme. Afla ce e de facut!

Semnele unei sarcini cu probleme. Afla ce e de facut!
Data: 17 Septembrie 2011
"Monitorizati cu atentie semnele care va indica faptul ca ati putea avea o sarcina cu probleme. Sangerarile, dar si varsaturile puternice din primul trimestru de sarcina sunt de luat in calcul", ne indeamna Oana Cuzino.  

In a doua perioada, durerile de cap sau cele abdominale trebuie sa va trimita de urgenta la medic. Iar in al treilea trimestru, tulburarile vizuale sunt cele periculoase.

La orice intarziere menstruala insotita de un test de sarcina pozitiv, nu amanati vizita la medicul ginecolog. "Si in sarcina intrauterina si in cea extrauterina testele de urina si din sange - dozare betaHCG - pot fi pozitive", precizeaza dr. Gabriel Lemnete, medic primar ginecolog.

In cazul unei sarcini extrauterine, e necesara interventia de urgenta. Aceasta pentru ca pune chiar viata in pericol. Chiar daca sarcina s-a fixat in uter, 15% dintre femei vor prezenta sangerari mici. Dintre acestea, mai mult de jumatate vor pierde sarcina prin avort spontan. Cu alte cuvinte, orice sangerare vaginala trebuie sa va aduca la medic. De asemenea, daca aveti greturi, varsaturi moderate, stare de oboseala si acestea dispar brusc, nu amanati consultul ginecologic.


www.protv.roSemnele unei sarcini cu probleme
ProTV.roVIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO