Serena Williams spune că a fost discriminată: „Știu cum e să fii trecută cu vederea."

Serena Williams spune că a fost discriminată: bdquo;Știu cum e să fii trecută cu vederea.
Citeste mai mult despre: Serena Williams,
Data: 09 Noiembrie 2018
Serena Williams a vorbit despre problema discriminării în discursul pe care l-a ținut la gala Brand Visonary Award 2018. 

Williams (37 de ani) a spus pe scenă că știe cum e să fii „trecută cu vederea ca femeie de culoare”, adăugând că, în ciuda tuturor greutăților pe care le-a avut de-a lungul carierei, „nu a lăsat culoarea pielii să îi definească potențialul”.

„Știu cum e să fii trecută cu vederea. [...] Odată ce ți-ai setat niște obiective, ai grijă să țintești mereu mai sus decât acele obiective pe care ți le-ai propus. Munca și perseverența sunt cheile succesului, nu culoarea pielii.”, a spus ea.

Aceasta nu e prima dată când Serena aduce în discuție problema rasismului din tenis.

Campioana a vorbit despre această problemă și cu ocazia finalei US Open, atunci când a pierdut în fața lui Naomi Osaka și l-a acuzat pe Carlos Ramos de discriminare și sexism.

De asemenea, Williams a acuzat în urmă cu câteva luni și o publicație de rasism. Atunci, publicația Herald Sun a publicat o caricatură realizată de Mark Knight, un cunoscut caricaturist australian. Felul în care Knight a ales să ilustreze momentele din timpul finalei U.S. Open a fost catalogat de reprezentanții lui Williams drept unul "controversat". În caricatura lui Knight, o Serena supraponderală sare peste o rachetă zdrobită, iar undeva în fundal arbitrul o întreabă pe Osaka: "Pe bune, chiar nu ai putea s-o lași să te bată?"

FULLSCREEN
Serena Williams
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO