(P) Serialul Vlad și interesul românilor pentru jocurile de tip cazino

(P) Serialul Vlad și interesul românilor pentru jocurile de tip cazino
Autor: Ionela Lupu
Data publicarii: 02 Mai 2019
Data actualizare: 02 Mai 2019
Lansat relativ recent la PRO TV, primul serial thriller românesc, Vlad, a însemnat o adevărată desfășurare de forțe în ceea ce privește partea de producție.

Acțiunea filmului are numeroase legături cu lumea cazino-urilor, de fapt unele scene au fost filmate chiar în cazinouri din Grecia. Acest element este unul de actualitate, cu care publicul român rezonează, ținând cont de interesul pe piața locală pentru acest tip de jocuri de noroc, disponibile offline și online. 

Domeniul este oarecum controversat, ținând cont de asocierea cu partea de vicii în cazul persoanelor care își pierd echilibrul și nu acționează corect în acest domeniu, dar are și un farmec aparte, asociat cu misterul, distracția intensă, adrenalina și posibilitatea de câștiguri fabuloase, așa cum sunt acestea ilustrate în unele producții de top din cinematografia mondială (a se remarca filmele cu James Bond, Agentul 007).

Producția serialului Vlad a fost coordonată de regizorul Jesus del Cerro în aproximativ 10 de locații din țară (inclusiv Palatul Bragadiru, Snagov) și din străinătate. Au luat parte la cele 2700 de ore de filmări (cu peste 10.000 de ținute schimbate) aproximativ 140 de actori principali și secundari. Echipa de filmare a adunat peste 20.000 de kilometri străbătuți între locațiile de înregistrare a scenelor. Demn de menționat este și faptul că serialul Vlad a fost filmat cu două camere Alexa Amira, folosite de obicei în realizarea marilor producţii de cinema.

Inspirat din povestea lui Monte Cristo, serialul românesc îl prezintă pe Adrian Anuței, un bărbat condamnat la închisoare pentru un jaf pe care nu l-a comis. Patru ani mai târziu, acesta revine cu un plan de răzbunare sub o altă identitate - Vlad Popa, rol jucat de Adrian Nartea. În rolurile principale îi mai regăsim pe actorii Olimpia Melinte (Eliza Dragomir), Andrei Aradits (Ștefan Dragomir), Emilian Oprea (Leonard Cazacu) și Diana Sar (Roxana Stamate). Alte câteva nume de actori din distribuție: George Pistereanu, Anghel Damian, Ștefan Iancu, Bebe Cotimanis, Dan Condurache, Monica Bârlădeanu.

Apetitul românilor pentru jocurile de cazino este din ce în ce mai mare, deci era firesc ca această realitate cotidiană să se regăsească și în film, într-un mod mai complex, evident. În România există destul de puține cazinouri veritabile (așa cum apar în filmele legate de Las Vegas) și mai mult săli de jocuri de tip slots. Online au apărut însă cazinouri care oferă toată gama de jocuri, așa cum este de exemplu Vlad Cazino, cu jocuri printre care se remarcă popularele Sizzling Hots, Book of Ra, Lucky Lady Charm.

Unul dintre vizualurile serialului Vlad de la PRO TV expune chiar o temă specifică jocurilor de noroc, cu cărți de joc pe care sunt expuse principalele personaje. Asul este, desigur, Vlad, personajul principal. Online, pe website-ul televiziunii, există o secțiune special dedicată serialului Vlad. Mediul online este în prezent foarte utilizat de către români mai ales pentru divertisment. Acest trend este facilitat de existența unor conexiuni de mare viteză la internet și a unor gadgeturi tot mai performante.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies