Shakira, chemată la tribunal de Fiscul spaniol pentru o datorie de 14,5 milioane de euro

Shakira, chemată la tribunal de Fiscul spaniol pentru o datorie de 14,5 milioane de euro
Autor: Dan Brumar
Data: 26 Februarie 2019
Acuzată că nu și-a declarat veniturile pe care le-a înregistrat pe teritoriul Spaniei în perioada 2012-2014, artista columbiană va da explicații în fața judecătorilor în această vară.

Shakira este obligată să se prezinte în instanță într-un dosar de evaziune fiscală deschis de Fiscul spaniol. Artista e acuzată că a locuit pe teritoriul Spaniei în perioada 2012-2014 și nu a declarat rezidența și veniturile înregistrate. Statul o acuză că a ascuns acest lucru în mod intenționat, provocând un prejudiciu de 14,5 milioane de euro bugetului de stat. 

Artista va da piept cu aceste acuzații la 12 iunie 2019, cînd a fost chemată în instanță de Fiscul spaniol, scrie ziarul catalan El Periodico.

În replică, soția fotbalistului Gerard Pique susține că nu a locuit în Barcelona înainte de 2015, an în care și-a stabilit rezidența. Până în acel an, spune Shakira, a locuit oficial, împreună cu Pique și cei doi copii ai lor, în Bahamas, prin urmare nu avea de ce să plătească taxe și impozite în Spania.

Însă, autoritățile catalane i-au urmărit cu atenție fiecare pas pe care l-a făcut în Barcelona, inclusiv vizitele pe care le făcea la diverse saloane de înfrumusețare din capitala Cataluniei. Se pare că artista se dădea de gol cu postările de pe Instagram, din care rezulta că trăiește, de fapt, pe teritoriu spaniol.

Citește și: Shakira nu e singura celebritate acuzată de evaziune fiscală

Anterior, artista a fost acuzată că și-a ascuns veniturile în paradisuri fiscale, pentru a scăpa de impozitare în țara în care locuia. Avocatul spaniol Ezequiel Camerini a explicat că un star internațional precum Shakira locuiește în mai multe locuri de pe planetă, unele chiar exotice, și că e obligat să se supună reglementărilor din statele în care își are rezidența.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira) on


„Ca artist internațional, ea a trăit în mai multe locuri de-a lungul vieții sale profesionale și a acționat în concordanță cu legislația tuturor jurisdicțiilor în care s-a aflat”, a spus acesta, citat de publicația El Confidencial.

Vezi ce face „Shakira de România” la FERMA!

FULLSCREEN
Shakira, chemată la tribunal de Fiscul spaniol pentru o datorie de 14,5 milioane de euro
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO