Shakira, Ronaldo și Messi nu sunt singurii. Și Alejandro Sanz e acuzat de evaziune fiscală

Shakira, Ronaldo și Messi nu sunt singurii. Și Alejandro Sanz e acuzat de evaziune fiscală
Citeste mai mult despre: Shakira, Alejandro Sanz,
Data: 21 Ianuarie 2019
Alejandro Sanz, Joaquín Sabina şi Pau Donés se numără și ei printre artiștii acuzați de evaziune fiscală.

Presa locală, citată de news.ro, scrie că aceștia s-ar fi folosit de societăţi-paravan pentru a evita plata impozitelor. 

Surse apropiate investigaţiei legale au apreciat posibila fraudă la 70 de milioane de euro în ultimii 10 ani. Dacă ar fi adăugate delictele prescrise, suma ar ajunge la 100 de milioane de euro.

Tot potrivit news.ro, care citează El Mundo, delictul fiscal cuprins între 120.000 şi 600.000 de euro se prescrie după 4 ani, iar cel mai mare de 600.000 de euro, după 10 ani.

În dosar se mai arată că aceste fapte erau cunoscute încă din septembrie 2017, când a fost întocmit un raport în acest sens în timpul preşedinţiei lui José Miguel Fernández-Sastrón.

Și Shakira a fost acuzată la finalul anului trecut de evaziune fiscală. Informația a fost făcută publică de Procuratura orașului Madrid. Potrivit informațiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Procuraturii, Shakira datorează statului iberic peste 14,5 milioane de euro.

Și alte celebrități precum Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au fost protagoniștii unor scandaluri financiare și de imagine uriașe, tot pe fondul unor acuzații de tentativă de eludare a Fiscului.

Cristiano Ronaldo a fost acuzat că a folosit o structură economică formată în 2010 pentru a-şi ascunde veniturile realizate din vânzarea drepturilor de imagine. Procesul lui CR7 are la bază un raport întocmit de Autoritatea Fiscală din Spania, care a ajuns pe masa procurorilor.

La rândul lui, fotbalistul argentinian Lionel Messi şi tatăl său au primit condamnări de câte 21 de luni de închisoare, cu suspendare, tot pentru fraudă financiară.

Frauda lui Leo a fost, însă, considerabil mai mică (n.r. 4,1 milioane de euro faţă de 14,7 milioane în cazul lui Ronaldo).

Vezi și:

FULLSCREEN
Shakira, Ronaldo și Messi nu sunt singurii. Și Alejandro Sanz e acuzat de evaziune fiscală
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO