Shakira, trimisă în judecată după ce nu și-a plătit impozitele în valoare de 14,5 milioane de euro

Shakira, trimisă în judecată după ce nu și-a plătit impozitele în valoare de 14,5 milioane de euro
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 27 Mai 2022
Data actualizare: 27 Mai 2022
Shakira a fost trimisă în judecată în Spania, pentru evaziune fiscală, după ce nu și-a plătit impozitele în valoare de 14,5 milioane de euro.

Shakira este una dintre cele mai cunoscute artiste de talie internațională. Aceasta, chiar dacă are o mulțime de fani și o avere impresionantă, nu este ferită de problemele oamenilor de rând. Recent, ea a fost dată în judecată pentru că nu și-a plătit impozitele în valoare de 14,5 milioane de euro, pe veniturile obținute între 2012 și 2014.

Shakira a fost trimisă în judecată în Spania, după ce o instanță de apel a considerat că acțiunile vedetei internaționale nu sunt în concordanță cu legile statului. Deși avocații cântăreței au făcut recurs, magistrații și-au păstrat decizia inițială și au menționat că s-au găsit „suficiente dovezi” pentru ca ea să ajungă în fața judecătorilor. Aceștia au subliniat și faptul că Shakira locuia în Catalonia la acea vreme, motiv pentru care trebuie să răspundă juridic în Spania.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Cu toate acestea, avocații artistei columbiene susțin că Shakira și-a plătit întotdeauna taxele și impozitele.

„Conduita Shakirei în chestiuni fiscale a fost mereu impecabilă în toate țările în care a datorat taxe și ea a avut încredere și urmat cu fidelitate recomandările celor mai buni specialiști și consilieri”, au declarant avocații artistei într-un comunicat pentru presa internațională.

Instanța încă nu a hotărât o dată pentru începerea procesului de evaziune fiscală.

Sursă foto: Instagram/Shakira
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!