Singura lege pe care Regina are voie să o încalce de câte ori își dorește

Singura lege pe care Regina are voie să o încalce de câte ori își dorește
Citeste mai mult despre: Regina, permis de conducere,
Data publicarii: 30 Octombrie 2019
Data actualizare: 31 Mai 2021
Dacă la evenimentele oficiale, Regina Elisabeta este condusă de un șofer, când se află pe una dintre proprietățile sale, aceasta poate fi văzută deseori la volan, conducând mașina. 

Conform Business Insider, Regina Elisabeta a II-a conduce de mai bine de 70 de ani, dar nu a dat niciodată în viața ei examen pentru permisul de conducere. 

Citește și: Ce se va întâmpla la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta și-a plănuit în detaliu înmormântarea

Regina se pricepe la mașini, având în vedere că, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost instruită ca mecanic. Tânăra Elisabeta - prințesă pe atunci - s-a alăturat Serviciului teritorial de femei, învățând aici să conducă ambulanțe și camioane, dar să și schimbe cauciucurile sau să repare motorul. 

Cu toate acestea, abilitățile de șofer ale Reginei nu au fost testate niciodată, în cadrul oficial. De asemenea, aceasta are voie să conducă fără să aibă plăcuță de înmatriculare.

Ca parte a ”prerogativelor regale”, Regina este singura persoană care are voie să conducă fără să aibă permis. Unul dintre motive este faptul că toate permisele de conducere din Marea Britanie sunt, tehnic, eliberate în numele Reginei.  

În cartea sa de memorii, ”For the Record”, fostul premier britanic David Cameron dezvăluia că Regina obișnuia să conducă pe proprietatea sa de la Balmoral cu o ”viteză amețitoare”.

Foto: Getty 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies