Șocant! Actrița chineză dată dispărută a fost ținută ostatică de autoritățile statului într-un loc secret

Șocant! Actrița chineză dată dispărută a fost ținută ostatică de autoritățile statului într-un loc secret
Citeste mai mult despre: Fan BingBing, actrita China, actrita chineza,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 04 Octombrie 2018
Data actualizare: 04 Octombrie 2018
Declarată dispărută în data de 1 iulie 2018, Fan Bingbing s-a întors neașteptat la Beijing. Cea mai cunoscută actriță chineză a fost ținută de autoritățile statului într-un centru de detenție secret, destinat persoanelor acuzate de corupție.

Caz șocant și alambicat în China, unde presa locală relatează că cea mai cunoscută actriță din această țară s-a întors la Beijing, după aproape patru luni de când a fost dată dispărută. Toată lumea a speculat că actrița a fugit din țară ca urmare a problemelor sale cu legea. Fan Bingbing a fost acuzată pentru o evaziune fiscală de 70 de milioane de dolari. În plus, ea are de achitat impozite restante de circa 60 de milioane de dolari. Miercurea trecută, Fiscul chinez i-a trimis acasă o notificare de plată pentru suma de 130 de milioane de dolari, sumă pe care trebuie să o achite imediat.

Însă, surse locale citate de presa chineză spun că actrița a fost ținută ostatică de autoritățile statului într-un „centru de cazare” din suburbia orașului Wuxi, situat în provincia Jiangsu. Centrul de cazare e mai degrabă unul de detenție, destinat interogării oficialilor chinezi acuzați de corupție, scrie Hollywood Reporter. Din câte se pare, practica supravegherii și interogării în astfel de centre este una des întâlnită în China și legalizată în anul 2012.

Legea penală permite poliției să rețină pe oricine este suspectat de periclitarea securității de stat, de comploturi teroriste sau de acte de corupție. Aceste persoane pot fi reținute până la șase luni, în locuri secrete, fără ca familiile acestora să fie anunțate. Practica a fost intens contestată de organizațiile de protecția drepturilor omului.

În prima ei ieșire publică de la întoarcerea „din exil”, actrița chineză și-a cerut scuze pentru că și-a dezamăgita țara.

Astăzi, sunt complet îngrozită de greșeala pe care am făcut-o. Mi-am dezamăgit țara care m-a crescut, am dezamăgit societatea care a avut încredere în mine, am dezamăgit fanii care m-au iubit. Îmi ofer scuzele mele sincere încă o dată! Cer tuturor iertare”, a spus Fan Bingbing, precizând că va plăti amenda și tot ceea ce datorează statului.

Fan Bingbing se află, de câțiva ani buni, în topul Forbes al celor mai bogați actori din lume. Conform acestei publicații, în 2017, aceasta a câștigat 17 milioane de dolari. Pe lângă cariera de actriță, Fan Bingbing este, de asemenea, designer de modă, supermodel, și, mai ales, un important producător de film, deținând propriile studiouri. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies