Soldații ruși au răpit o profesoară de 25 de ani. Mărturiile cutremurătoare ale mamei ei

Soldații ruși au răpit o profesoară de 25 de ani. Mărturiile cutremurătoare ale mamei ei
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 09 Iunie 2022
Data actualizare: 09 Iunie 2022
În urmă cu două luni, o profesoara de matematică dintr-un sat ucrainean a fost dată dispărută. Conform relatărilor mamei ei, Victoria Andrușa a fost răpită de soldații ruși, care ar fi ținut-o captivă în subsolul unei clădiri vechi. Până în prezent, aceasta nu știe ce s-a întâmplat cu fiica ei, dar speră că se va întoarce acasă. 

Într-un interviu pentru currenttime.tv, mama tinerei povestește cum soldații ruși au pătruns în casa lor. Aceștia ar fi bănuit-o pe fiica ei că transmite informații despre locațiile lor către armata ucraineană.  

„A intrat un bărbat îmbrăcat în haine negre, părea să fie din  FSB ( servicii de securite ruse) și a strigat: „Dă-mi documentele!” I-a ordonat soțului să stea în genunchi și a pus lângă el un soldat. Apoi au intrat în camera fetei și i-au găsit telefonul”, spune ea. 

„Mie mi-au spus: Ești o mamă rea, ți-ai educat greșit fiica. Au deschis ușile de la bibliotecă, au luat toate sticlele de alcool pe care le-au găsit, toți banii”. 

Femeia povestește că fiica ei a fost răpită, iar pe ea au ținut-o închisă trei zile.  A aflat apoi despre fiica ei că a fost ținută într-o clădire veche, la subsol, apoi transportată într-o direcție necunoscută.

Ultima dată, un ucrainean care a fost luat ostatic a văzut-o pe Victoria într-un centrul de arest preventiv din regiunea Kursk din Rusia. Nu se știe însă unde este fata acum și dacă este în viață. 

„Sperăm că se va întoarce, doar trebuie să așteptăm. Vom aștepta cât este nevoi, numai să se întoarcă acasă”, spune mama tinerei cu lacrimi în ochi. 

 

Activiștii pentru drepturile omului spun că rușii au reținut civili ucraineni pentru a face ulterior schimb cu soldații ruși capturați. Vezi și: Ne dăm în cărți 


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!