Sora lui Kim Jong Un, amenințări violente față de Coreea de Sud. Cum au reacționat oficialii din această țară

Sora lui Kim Jong Un, amenințări violente față de Coreea de Sud. Cum au reacționat oficialii din această țară
Citeste mai mult despre: Kim Jong Un, Kim Yo Jong, sora lui,
Data: 05 Iunie 2020
Absența inexplicabilă a lui Kim Jong Un din viața publică, de la jumătatea lui aprilie și toată luna mai, a scos-o în evidență pe sora acestuia, Kim Yo Jong.

În ultima vreme, aceasta face tot felul de declarații pe scena politică, în numele fratelui ei, liderul Coreei de Nord, obținând reacții neașteptat de prompte. În istoria de aproape 72 de ani a țării, faptul că o femeie a preluat conducerea țării este un fapt fără precedent. 

Citește și

Citește și: Cea mai puternică femeie din Coreea de Nord. Kim Yo Jong, sora mai mică a dictatorului și posibila sa succesoare

Astfel, joi, Coreea de Sud a promis să interzică activiștilor să lanseze baloane anti-Pyongyang peste graniță, la câteva ore după ce sora lui Kim Jong Un a amenințat că va anula înțelegerea militară bilaterală cu Seul, dacă activitatea continuă.

Kim Yo Jong, care este sora mai mică a dictatorului nord-coreean și unul dintre consilierii acestuia, a înaintat un avertisment după ce afișe de propagandă, ascunse în 500.000 de baloane, au fost trimise peste graniță de câțiva contestatari ai regimului lui Kim Jong Un, conform The Guardian.

Într-un comunicat de presă, Kim Yo Yung a denumit protestatarii ”câini corciți” și ”scursori umane”, care și-au trădat țara și cărora le-a venit timpul să plătească. 

Aceasta a avertizat oficialii din Coreea de Sud că, dacă mai permit astfel de acțiuni, acordul militar bilateral - prin care se promitea încetarea amenințărilor cu războiul - se anulează. 

Drept răspuns la avertismentul surorii lui Kim Jong Un,  Coreea de Sud a promis să interzică activiștilor să mai lanseze baloane anti-Coreea de Nord peste graniță. 

Foto: Getty

Elon Musk trimite primii oameni în spaţiu - Trending Review cu Daragiu - Episodul 32

FULLSCREEN
Sora lui Kim Jong Un, amenințări violente față de Coreea de Sud. Cum au reacționat oficialii din această țară
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies