Soțul reginei Marii Britanii și-a predat permisul la Poliție. Prințul Philip provocase un accident în ianuarie

Soțul reginei Marii Britanii și-a predat permisul la Poliție. Prințul Philip provocase un accident în ianuarie
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 11 Februarie 2019
Data actualizare: 11 Februarie 2019
În vârstă de 97 de ani, prințul Philip al Marii Britanii, soțul reginei Elisabeta a II-a, a renunțat la șofat. Luna trecută acesta provocase un accident.

Prințul Philip a dat curs unei petiții inițiate în mediul online și și-a predat permisul de conducere. Suveranul, care provocase un accident rutier la mijlocul lunii trecute, devenise ținta ironiilor conaționalilor săi. Mulți dintre britanici au pus la îndoială capacitățile sale de a conduce și i-au cerut să renunțe la șofat, din cauza vârstei sale înaintate.

Un purtător de cuvânt al Casei Regale Britanice a confirmat că prințul a luat decizia de a nu mai conduce autovehicule.

„După o analiză atentă, ducele de Edinburgh a luat decizia de a preda din proprie inițiativă permisul de conducere”, a declarat oficialul, citat de vanityfair.com

Reacția prințului Philip vine în contextul în care mulți britanici i-au cerut să lase volanul, din cauză că vârsta înaintată nu-l mai ajută să aibă reacțiile unui șofer tânăr. 

Soțul reginei Elisabeta a II-a a provocat un accident rutier la jumătate lunii ianuarie, în urma căruia două persoane din altă mașină au fost rănite. Prințul Philip a stârnit mânia britanicilor după ce a părăsit locul accidentului, la recomandarea poliției.

Mai mult decât atât, suveranul a fost văzut la volan la două zile de la incident, însă fără a purta centura de siguranță. Prințul și-a cerut iertare pentru accidentul provocat, însă a făcut-o cu întârziere, iar acest lucru i-a supărat și mai tare pe britanici. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Life Europe (@royal_life_europe) on


Într-o scrisoare pe care i-a trimis-o uneia dintre victimele accidentului, prințul și-a exprimat dezamăgirea pentru a-i fi provocat această suferință. „Îmi pot explica doar că nu am văzut mașina venind și sunt chinuit de remușcări din cauza consecințelor”, i-a scris acesta Emmei Fairweather, care s-a ales cu o fractură la nivelul încheieturii mâinii.

În urma accidentului, autoturismul prințului s-a răsturnat, însă acesta a scăpat fără răni grave.  
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!