Sport extrem: A coborat de pe un vulcan de 6.000 m pe un monociclu!

Sport extrem: A coborat de pe un vulcan de 6.000 m pe un monociclu!
Citeste mai mult despre: Kris Holm, monociclu, sport extrem,
Data publicarii: 14 Aprilie 2011
Data actualizare: 14 Aprilie 2011
In timp ce unii au ajuns cel mai sus la 1.000 si ceva de metri – si acolo cu telecabina sau telescaunul, un canadian nu are nicio problema in a urca pe munti si a cobori cocotat pe un monociclu.

Kris Holm a coborat pe monociclu de pe un vulcan de 5.950 de metri din Bolivia – Licancabur - si a urcat pe o singura roata pe al treilea cel mai inalt munte din America de Nord. De asemenea, cu acelas mijloc de transport s-a plimbat si pe toata lungimea Marelui Zid Chinezesc.

Holm poate atinge formidabila viteza de 80 km/h pe monociclul sau. In 2010, el a devenit primul (si deocamdata) singurul monociclist care a ajuns chiar pe podium, pe locul 3, intr-o competitie de 7 zile pe munte – Bike Race, intrecand sportivi care venisera cu bicicletele.

Kris Holm, 37 de ani, se descurca excelent cu monociclul sau chiar si pe teren accidentat, stancos sau pe varfuri de munte.

In calatoriile mele, oamenii se uita ciudat la mine. In tari precum Mongolia sau Butan, oricum, localnicii se asteptau la ciudatenii din partea unui occidental, asa ca si-au imaginat, probabil, ca toti occidentalii merg pe monociclu!”, a glumit el.

 “Un monociclu poate ajunge in la fel de multe locuri ca si o bicicleta. In mod evident, pe teren plat bicicleta e mai rapida, dar la urcare sau coborare diferentele sunt aproape insesizabile”, precizeaza Holm.

Kris Holm a inceput sa mearga pe monociclu in 1986, la varsta de 12 ani: “Eram ca orice copil, am continuat sa exersez si sa ma descurc din ce in ce mai bine. Invatatul mersului pe monociclu presupune, ca orice alt sport, 95% practica”.

A castigat mai multe campionate pe monociclu: in 2005, pe cel european, in 2002 pe cel mondial, iar in 1999 pe cel din America de Nord. In aceasta toamna, se pregateste sa lanseze o carte numita “Mountain and Trials Unicycling” prin care spera sa castige mai multi adepti pentru acest sport.
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies